האם החיסון בוצע בצורה תקינה?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

20/01/2021 | 01:01 | מאת: נעה

שלום זריקת חיסון שניה לקורונה בזמן ההזרקה מי שהזריק תפס עם 2 אצבעות את העור כמיו קיפול כזה. יצא לי לקרוא שאין לעשות את זה כי אז החומר מוזרק לשכבה התת עורית במקום לשריר. 1. האם זה נכון? או שאין הבדל איך מזריקים? 2. כ"כ בסיום ההזרקה היה קצת דם במקום, האם זה תקין או שיכול להיות שהחומר נכנס לכלי דם במקום לשריר? 3. בזריקת החיסון הראשונה לאחר מספר שעות מהזריקה החלו כאבים ביד, וקראתי שזה מעיד על כך שיש תגובה לזריקה. כעת בזריקה השניה אין כאבים, האם לאור הנ"ל יש מקום לחשוש שאולי הזריקה לא היתה תקינה וממילא גם לא תועלתית? תודה

זה בוצע כראוי כאב במקום ההזרקה לא אומר אם בוצע נכון או לא נכון-ממה שאת מתארת בוצע נכון זה פעולה מאוד פשוטה

מנהל פורום רפואה פנימית