יתר לחץ דם וטכיקרדיה כנראה פעמיים השבוע

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

08/01/2021 | 15:43 | מאת: אנונימית

שלום, בת 30. אתמול היה לי יום עם הרבה לחץ.. בארבע הלכתי לאחות בשביל פעולה שגרתית שאני עוברת כל יומיים וכשנכנסתי פתאום הרגשתי שאני נופלת ואמרתי לה שאני חייבת לשבת.. היא מדדה לי לחץ דם והיה 172/120 דופק 130. מדדה שוב אחרי כמה דקות ויצא 168/117 דופק 124 ומדדה שוב אחרי כמה דקות ויצא 151/110 דופק 112. אז היא אמרה שהיא חייבת לעשות לי אקג.. אמרתי לה שאני לא חושבת שיש בעיה.. היה לי יום לחוץ... ושבבקשה תעשה את הדבר שלשמו באתי ואלך לנוח בבית... והיא לא הסכימה לוותר כי נראתי רע.. האקג יצא תקין.. דופק באקג 95. היא אמרה לי שאני צריכה להמשיך בירור אצל רופא משפחה. את אותן הסחרחורות הרגשתי גם יומיים לפני כן אבל לא בדקתי.. גם אחרי יום עמוס.. האם לדעתך יש צורך בבירור אם ברור לי שזה נובע מלחץ? האם באמת הייתי חייבת לעשות אקג? ומה יכלול הברור אם אחליט לפנות? התשובה הכנה ממש חשובה לי... מכיוון שקשה לי שמטפלים בי... קשה לי עם התחושה הזו של להרגיש "חלשה"... גם את הטיפול שאני עוברת כל יומיים אני עוברת בלית ברירה אחרי הרבה שכנועים עצמיים... אפיךו מדידות לחץ דם היה לי מאד קשה... מעדיפה כמה שפחות לעבור אצל הרופא.. תודה

שלום רב לחץ דם מושפע ממצב נפשי, סטרס, כאב ועוד הרבה מאוד גורמים בכדי לברר לחץ דם יש לבצע שבוע ימים של מדידות 2-3 ביום בבית במכשיר אמין בזמן רוגע ואו לעשות הולטר לחץ דם בגיל 30 בד"כ לא נפוץ יתר לחץ דם בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית