יובש כרוני בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

16/11/2020 | 00:49 | מאת: נדב

שלום ד"ר, אני יודע שזה לא בדיוק תחום העיסוק שלך, אך התרשמתי שיש לך ידע רב ואשמח לשמוע את דעתך: מזה מספר שנים שיש לי יובש כרוני בכפות הידיים - זה אומר שאני חייב למרוח קרם לחות מספר פעמים ביום, ואם לא, כפות הידיים שלי נעשות תוך שעות יבשות ומאוד לא נעימות למגע ולמישוש. רציתי לשאול כיצד ניתן לטפל בבעיה הזאת מן השורש, כלומר ממש לפתור אותה - ולא כמו המצב הנוכחי, בו אני רק מרפא את הסימפטומים. תודה לך, נדב.

שלום רב, כמו שכתבת זה לא תחום ההתמחות שלי אולם נתקלתי בכמה וכמה מקרים דומים ולצערי אני לא איש בשורות-בד"כ לא ניתן לטפל שורשית בבעיה אלא רק סימפטומטית בעזרת מריחה ושימון של העור (שמעתי פעם על פתרון ניתוחי כל שהו אבל זה לא משהו שאני מכיר מקרוב ולכן איני יכול להעיד) בהצלחה רבה

מנהל פורום רפואה פנימית