בדיקת גזים בדם במיון

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

04/05/2020 | 08:39 | מאת: דני זילבר

שלום. להלן תשובות בדיקת גזים בדם שביצעתי במיון ויצאו ממש לא בנורמה.על מה זה מעיד? מה עליי לעשות? זה מסוכן? עישנתי בעבר ואני בן 55 עושהct קרינה נמוכה כל שנה כבדיקת סקר. פעם אחרונה לפני 11 חודשים מצורף לינק לתמונה של תוצאות הבדיקה: https://ibb.co/tDXLdLT בנוסף יש לי desoxyhemoglobin 65% כאשר הנורמה זה 0-5 אציין כי הגעתי למיון עקב כאב חגורה שהולך ובא במרכז הבטן ובגב. ליפאז 43. האם זה אומר שאין לי סרטן לבלב? תודה מראש

05/05/2020 | 11:22 | מאת: דני זילבר

לפני 8 חודשים גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינים, בנוסף עשיתי היום אולטרהסאונד בטן עליונה ותחתונה שיצא תקין. האם יכול להיות שמדובר בסרטן בלבלב או בכבד למרות שהאולטרהסאונד תקין? האם עליי לבצע mri/ct? או שהאולטרהסאונד מספיק?

אין אפשרות לראות קבצים מצורפים כאן ולכן איני יכול לראות את התוצאות. בכל מקרה תוצאות גזים בלבד בלי ממצאים אחרים בבדיקות הדמיה או דם אין להם שום משמעות-הם מאוד נקודתיות ונכונות לאותו זמן בלבד. אני ממליץ להמשיך להיות במעקב רופא משפחה או רופא גסטרו שמכיר אותך ומסתכל על כל הבדיקות ולא נקודתית על בדיקות אקראיות שנעשו במיון

מנהל פורום רפואה פנימית