נגיעה בפנים לאחר שטיפת ידיים באלכוהול

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

28/04/2020 | 14:26 | מאת: אלון

משרד הבריאות מפרסם שלאחר ביקור בחנויות , סופרים ומקומות בהם נפגשתי עם אנשים נוספים , אין לגעת בפנים (עיניים , אף , פה) מחשש להכנסת הנגיף לאיברי הנשימה , האם לאחר ניקוי הידיים עם אלכוג"ל ניתן לגעת באיברים אלו עם הידיים (גירוד באף בעיניים וכו') ? בעניין בגדים האם לאחר שהייתי מחוץ לבית (חנויות , סופר) עליי להיכנס הבייתה ומיד להחליף בגדים מחשש להידבקות ? ומה בנוגע לשקיות וקרטונים בהם אנו מביאים ציוד הבייתה כגון אוכל ? תודה

מומלץ לחטא ידיים לאחר ביקור בחוץ ואז ניתן לגעת בפנים או בכל מקום אחר אין מקום ליחטוי מצרכים או ציוד שבא מבחוץ בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית