בדיקת דם- ממה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

23/02/2020 | 15:18 | מאת: גל

שלום, יש לי שאלה קצת מוזרה אך אשמח לדעת אם יש הסבר לתופעה ואם אוכל לקבל מענה לזה כאן. שנים שאני עושה בדיקות דם ומאז ומתמיד בכל פעם שעשיתי את הבדיקה לא הרגשתי דבר. הבדיקה הייתה מסתיימת מבלי שאפילו הייתי מודעת לזה שהיא התחילה. כך היה תמיד, עד לפני מס' חודשים כשהגעתי לבדיקת דם (באותו מקום שאני עושה תמיד ואצל אותה האחות הקבועה). הפעם בזמן הבדיקה הרגשתי כאב נוראי לאורך כל הבדיקה והוא נמשך גם לאחר מכן. רק 3 ימים אחרי זה הכאב נעלם לחלוטין (וזה היה חודש בלבד אחרי שעשיתי בדיקת דם שעברה כרגיל מבלי להרגיש כלום). לפני כשבוע שוב הגעתי לבדיקת דם, אך הפעם במקום אחר. ושוב, זה היה בלתי נסבל. ואני לא מדברת על הדקירה עצמה, אלא אח"כ, על התהליך עצמו. יכולתי להרגיש כל שלב בבדיקה. החל מהתחושה של הצינור בוריד, את הזרימה של הדם החוצה, החלפת המבחנות, פשוט הכל. כל מלימטר שזז הרגשתי. זה פשוט גרם לסבל. הרגשתי שאני ממש כבר על סף עילפון מרב כאב. ואני ממש לא רגישה לכאב, אלא להיפך, בעלת סף כאב מאד גבוה (כבר עברתי דברים). לא ברור לי מה השתנה אבל זה ברור שזה לא כאב הגיוני. זה משהו חריג שאי אפשר לעמוד בו. אני פשוט כרגע יודעת שאם לא אדע מה גורם לזה אני פשוט לא אעשה יותר בדיקת דם. יש משהו שיכול להסביר את זה? תודה

שלום רב, אני מודה שאין לי כיוון מחשבה או הסבר מניח את הדעת לתופעה. אני מצטער-הרבה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית