בדיקת שתן לכללית ולתרבית

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

27/12/2019 | 08:46 | מאת: נועם

שלום רב, עשיתי בדיקת שתן לכללית שיצאה תקינה . בתרבית שתן יצא חיידק אי קולי. הייתי אצל אורולוג שאמר שאם אני מרגישה טוב יתכן והחיידק אינו קשור לשתן ולכן אין צורך באנטיביוטיקה.לעומת זאת רופא משפחה במקרים קודמים רשם לי אנטיביטיקה.מה דעתך?

שלום רב, מה שאת מתארת נקראה בקטיורה ללא תסמינים-נוכחות מזהם שאינו גורם לתסמינים. והיה ואין לך תסמינים כמו צריבה או שריפה ואת אינך נמצאת בקבוצות סיכון כמו נשים בהריון או בעיות מבניות במבנה מערכת השתן-אין מקום לטיפול ואין צורך ליטול אנטיביוטיקה

מנהל פורום רפואה פנימית