קרינה מסרטנת בחדרי מיון

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

11/10/2019 | 05:10 | מאת: רמי

ראיתי באחרונה בכמה חדרי מיון שעושים שימוש במכשיר רנטגן נייד בשטח הפתוח של המיון, כשלכל היותר אומרים לאנשים להתרחק קצת (מה שכמובן לא רלוונטי לחולים ששוכבים ליד). כידוע קרינת X מסרטנת עלולה להתפשט ממכשיר הרנטגן דרך המנגנונים של Leakage ו-Scatter, לכן הנבדק מצוייד בצינור ואסור לאיש לשהות בחדר הרנטגן כשהמכשיר עובד. אבל כשמדובר ברנטגן הנייד במיון כל הכללים האלה נזרקים לפח. האם אין כאן חשש ממשי לקרינה מסרטנת למטופלים, למלווים ובמיוחד לאנשי הצוות?

שלום רב, בזמן ההקרנה מבקשים מאנשי הצוות וכל מי שיכול לפנות את השטח הקרוב למניעת חשיפה לקרינה. בחדר מיון מחוסר ברירה עושים חלק מהצילומים אולם מנסים לשמור כמה שניתן על בטיחות אנשי הצוות והמטופלים האחרים

מנהל פורום רפואה פנימית