בדיקות דם אודה לחוות דעתך המקצועית

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

22/05/2019 | 16:28 | מאת: גילת

שלום. בת 30 בריאה בשל כאבי בטן בבטן תחתונה שמאלית הקאות וחום פניתי למיון. נבדקתי גם ע"י גיניקולוג הכל היה תקין. הרושם ככל הנראה מדובר בגסטרואנטריטיס. לא ניתן טיפול מיוחד למעט נוזלים .נאמר לי שבדיקות הדם תקינות בסה"כ. בעיון כרגע בטופס הבדיקות שמתי לב שיש מעט חריגות אשמח לשמוע את חוות דעתך . wbc-3.07 rbc- 4.19 hct%- 36.4 lymp abc 0.6( שהטווח הוא בין 0.9-5.2) phosphorus- 2.4 c-reactive protein- 1.5 הבנתי שהמדד האחרון זה בעצם מדד דלקת בגוף. הטווח הוא 0.0-0.5 ולי יצא 1.5 זה משמעותי? איך אפשר לדעת באיזה דלקת מדובר ? זה יכול לנבוע מהחום שהיה לי?(וירוס) למעט החריגות הקטנות האלה כל הבדיקות בטווח. תודה

הבדיקות שאת מציינת בהחלט מתאימות לזיהום ויראלי קל או דומה. בכל מקרה הן כולם בטווח הנורמה התקינה ולא מהווים חריגה משמעותית-אין מה לדאוג

מנהל פורום רפואה פנימית