רגליים קרות מאד -בימים קרים

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

27/02/2003 | 09:01 | מאת: יפה

שלום רב , רגליים קרות מאד מעידות על החלשות הטמפרטורה של הגוף,למי שסובל ממערכת חיסון רגישה ?. לאחר התקפות חוזרות ונישנות של "קוליטיס - ונוטל כרגע "חיידקים טובים". יש סימנים של חזרת ההיתלקחות,, האם גרבי צמר עוזרים במיקרה כזה.או זה משהו יותר רציני. מודה מראש על התשובה י.

02/03/2003 | 11:15 | מאת:

יפה, שלום! רגליים קרות לא מעידות על ירידה בטמפרטורת הגוף או על מערכת חיסון רגישה, אלא על אספקה לקויה של דם/חמצן לעור. תופעה זו יכולה לנבוע למשל מאנמיה (עקב חוסר ברזל או חוסר בויטמין B12) או ממחלת רנו (התקפים של התכווצות כלי הדם הקטנים באצבעות הידיים והרגליים, המוחמרים בעקבות חשיפה לסטרס, עישון וקור. נפוץ בנשים). במידה ותאובחני כסובלת ממחלת רנו, תוכלי להעזר בפעילות גופנית, ויטמין E ושמן דגים לשיפור אספקת החמצן והדם ולהקלה על הקור. בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים. תודה.

03/03/2003 | 11:01 | מאת: יפה

תודה רבה -