Us ומיפוי

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

17/03/2016 | 03:13 | מאת: אני

שלום, מבולבלת מאוד וזקוקה למענה.. תוצאות הus שעשיתי הנן: " פענוח רדיולוג: אונה ימין בגודל כ- 16*22*50 ממ במרקם הטרוגני , הודגמו מספר קשריות בגודל מקס עד כ- 5 ממ , לא הודגמה היפרמיה משמעותית אונה שמאל בגודל כ- 17*26*50 ממ במרקם הטרוגני , הודגם קשר בגודל כ- 14*8 ממ מוקף הילה היפואקוית , הודגמה היפרמיה הקפית לקשר , לא הודגמו הסתיידויות או התנזלויות חשודות , הודגם קשר נוסף במרקם היפואקוי בגודל כ- 9*6 ממ עם גבולות מעט מטושטשים וללא היפרמיה משמעותית , הודגמו קשריות קטנות יותר בלוטות הרוק בגדר הנורמה בגודל ובמבנה דו-צדדי הודגמו מספר בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תגובתי בגודל מקס עד כ- 15*5 ממ עם מרכז שומני ברור וללא היפרמיה משמעותית " בעקבות תוצאות הus האלו הופנתי למיפוי בלוטת התריס שבו התקבלה התוצאה הזו : בלוטת התריס נכתב: "המיפוי הדגים את הבלוטה במקומה. הודגם קשר פעיל בקוטב התחתון של האונה הימנית. משקלה המשוער של הבלוטה 18 גרם. " ---------------- * לגבי המיפוי - מה זה אומר קשר פעיל??? ומה בעצם אומר הפענוח הזה? * וכיצד הופנתי למיפוי בשל קשר 14 שנצפה בus בצד שמאל(!) ותוצאות המיפוי מתייחסות לקשר בצד ימין??? *מציינת שיש לי נוגדנים לבלוטת התריס...אבל הערכים של tsh,t3,t4 בתוך הנורמה. מבולבלת ומחכה לתשובתכם ... תודה רבה!!!

תוצאת ה us מראה קשריות בגדלים שונים , כלומר גושים קטנים , יש לשקול ביצוע ניקור מן הקשריות הגדולות , מקובל מעל 10 ממ , כדי לשלול גידול . המיפוי אינו תורם הרבה , קשרית פעילה היא קשרית שקולטת את החומר האיזוטופי , זה חשוב רק אם יש פעילות יתר של התריס , וזאת איננה קיימת במקרה שלך . לסיכום , ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג כדי לשקול ניקור , ואם הוא שפיר , יש מקום למעקב בלבד .

17/03/2016 | 12:39 | מאת: אני

תודה על תגובתך, אשמח להסבר מה המשמעות של הקשר הגדול שנמצא בצד שמאל בUS ואיך זה שבמיפוי ההתייחסות היא בכלל לצד ימין???

מנהל פורום בלוטת התריס