בירור לאדנומה של האדרנל

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

14/03/2021 | 12:55 | מאת: אבי

שלום רב ,שאלתי מופנית לד ר סאיג לאונרד הנכבד.במסגרת בירור לאדנומה שהתגלתה במקרה, בוצע תבחין דיכוי דקסמתזון 1 מ ג -24 (נמוך מ- 50 תוצאה תקינה),איסוף שתן לקטכולמינים ומטנפרינים -דופימין 488 (רמה מקסימלית תקינה 400),אפינפרין מתחת סף הגילוי רנין ואלדוסטרון בעמידה בהפסקת ACEI או ARB לשבועיים -רנין נמוך 2.7 ,אלדוסטרון תקין 14.יחס אדוסטרון/רנין גבוה 5.2.מה כל זה אומר לגבייי? אני בן 63 .תודה מראש.

שלום. זה מעלה חשד להפרשת יתר של אלדוסטירון. צריך המשך בירור בכיוון זה. ניתן לעשות תור למרפאה 048359931 לאחד מימי שני. להתקשר לקבוע תור בשעות בבוקר

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה