בדיקת ACTH טסט דינמי- הפרשת קורטיזול ופעילות בלוטת יותרת הכליה

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

23/12/2018 | 15:12 | מאת: אלעד

שלום רב, ביצעתי בדיקת סינקטן. בתאריכים שונים. על הבדיקה הראשונה נאמר לי שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס והפרשה נמוכה של קורטיזול. ההבחנה הייתה שאולי זה נובע מהזרקת סטרואידים או משחות סטרואידיות שקיבלתי בזמנו. הפסקתי לקחת סטרואידים מכל סוג שהוא במשך 3 שבועות נוספים וביצעתי שוב את הבדיקה. אשמח לעזרתך בפיענוח התוצאות . הבדיקה הראשונה שנעשתה- : 0-30-60 ACTH LOW DOSE 1UG CORTISOL (0) 21.01 NMOL/L CORTISOL-S 30' 467.54 NMOL/L CORTISOL-S 60' 259.38 NMOL/L הבדיקה השניה שנעשתה לאחר 3 שבועות שלא הוכנס לגופי סטרואידים מכל סוג: (........*) (60.50 -3.60 ) ACTH 5.09 PG/ML : 0-30-60 ACTH LOW DOSE 1UG CORTISOL (0) 44.20 NMOL/L CORTISOL-S 30' 460.84 NMOL/L CORTISOL-S 60' 255.60 NMOL/L אודה לך אם תסייע בידי לפענח את המשמעות של הבדיקות אלעד

תוצאות כאלה של קורטיזול נמוך אך גירוי טוב אפשר לקבל בין השאר גם לאחר זריקת סטירואידים ארוך טווח... עם הזמן אם ממשיכים לקבל עוד זריקות אז הגירוי יהפוך גם הוא להיות לא תקין.. מומלץ לחזור על המבחן ומעקב ובדיקת אנדוקרינולוג..

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה