אסטמה , גרד , נפיחות , אדמומיות בעור

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

25/11/2015 | 10:23 | מאת: עמי

בילדותי סבלתי מאסטמה. עדין תפקודי הריאות נמוכים. יש לי כושר בינוני טוב .לא עושה פעילות ספורטיבית . אין בעיות נשימה (כמו קוצר נשימה או תחושת מחנק?) למעט צפצופים קלילים בהוצאת האויר לא נוטל תרופות . אך מידי פעם בפעם הנני סובל מאדמומית במקומות שונים ופצעונים שחולפים אחר מס ימים- לאחר טיפול במשחה- האם יש קשר בין האסטמה לבעיות אלה, האם יש פתרון לכך?ומה עלי לעשות?

שלום עמי, לא כל מי שסובל מצפצופים סובל מאסטמה. יש גם מחלות אחרות העלולות לגרום לצפצופים, לכן לא ניתן להביע דיעה על מצבך ללא פרטים נוספים (עיון בתפקודי נשימה, צילומים וכו'). בכל מקרה, ממליץ לעשות פעילות גופנית ארובית תדירה ולפנות לרופא ריאות.יש סוגי פריחה בעור השכיחים יותר אצל חולי אסטמה (אקזמה אטופית). תדאג להגיע לרופא הריאות כשהפריחה קיימת ותוכל לקבל חוות דעתו גם על זה באותו זמן (או לפנות לרופא עור). בברכה,

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה