שאלה לגבי אסטמה וסיבולת לב-ריאה לילדי בן ה-5

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

25/11/2015 | 10:22 | מאת: ליאורה

ילדי כיום בן 5 וחצי סבל מאסטמה שהובילה לברוכיוליטיס חריף בשנתיים הראשונות לחייו. נהגנו להתאשפז בהדסה כל שבועיים בעונות המעבר...הסטורציה היתה מדאיגה גם עד 74..לשמחתנו זה נפסק וכעת יש לו כמין קוצר נשימה בעונות הקשות. מה שניתן לראות הוא שהוא אינו רץ ומתרוצץ כבני גילו וכאופיו (שובב:) אלא נמנע מפעילויות אירוביות ארוכות טווח ואף בינוניות טווח. כיצד לעזור לו? לאלץ אינו אפשרי-רק גורם מרד ורתיעה מספורט. תודה!

שלום ליאורה, אני לא חושב שנכון לקבל את זה שהילד מוגבל במאמץ עקב מחלה שחלפה לו. קחי אותו להערכה חוזרת של רופא ריאות ילדים כדי לבדוק אם הוא מוגבל במאמץ ומה הסיבה לכך: ?אסטמה שעוד פעילה, ?צלקות ישנות בריאות. אם יש עדות למחלה פעילה, יש לטפל בה, ואם אין, את יכולה לחפש דרכים לעודד אותו לעשות פעילות גופנית מבלי לחשוש.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה