הפרשה שחורה מהשד - עד כמה חריג?

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

25/04/2016 | 20:13 | מאת: טניה

שלום רב בת 34. בריאה. לפני יומיים שמתי לב להפרשה שחורה מהפטמה בכמות לא מבוטלת. בניגוב יש גוון ירוק שחור כהה. הצבע של הפטמה שונה מהפטמה השניה. בהיסטוריה משפחתית - סרטן של דלקתי לאמי. האם זה חריג? מה כדאי לעשות ובאיזה דחיפות? בתודה מראש.

שלום לך,ממליצה לך לפנות לכירורג שד על מנת להתרשם מצבע ההפרשה, קיים חשש לממצא חריג כאשר ההפרשה דמית,וצבע שחור יכול להעיד על דימום ישן, מומלץ על השלמת בירור לשד ולרוב בירור הצינורית הספציפית שגרמה לדימום בבדיקה הנקראת דוקטוגרפיה בה מזריקים חומר לצינורית. לרוב הממצאים שפירים, אך חשוב להשלים בירור. חג שמח!

מנהל פורום כירורגיית שד