בכל זאת מתלבטת אם להוציא, שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

19/04/2016 | 05:40 | מאת: אורנה

דר שלום והמוןןן תודה מראש, שאלתי אותך שאלה וענית לי:בודאי לא מומלץ לעבור ניתוח שמרבית הסיכויים שהוא מיותר". הייתי אתמול אצל הרופא שייעץ לי או לדגום או להוציא ולא להמתין חצי שנה. שאלתי אותו עם זה סרטן אמר שלא !!! גם טען שבעוד שנה זה יכול לגדול ל-6 ס"מ. אני יודעת שרופאים בד"כ כירורגים (לא כולם) אוהבים לחתוך. גם ייעצת לי:לעבוד את הביופסיה וחד משמעית אני לא מעוניינת. אני צריכה להחליט עד יום ראשון אם לבצע את הניתוח או לא. השאלה,וחשוב לי מנסיונך לדעת בבקשה, 1. האם הגוש יכול לגדול? 2. האם יש מצב שהגוש יכול להיעלם גם או להיות יותר קטן????? 3. אם זה לא סרטן כדאי להמתין ולא למהר? או להוציא ולהתפטר מזה מכיוון שזה לא אמור להיות בשד. תודה רבה רבה וחג שמח,,,

ראשית- הכירורגים אוהבים לחתוך, אך רק את מה שצריך... לשאלותייך הגוש יכול לגדול או לא להשתנות ואף להיעלם. לפי דו"ח הרדיולוג המפענח- כ-97% שמדובר בממצא שפיר שאין להוציאו. אם את מתעקשת לא לעבור ביופסיה- מומלץ לחזור על אולטראסאונד בעוד מספר חודשים, ובעיקר תתייעצי עם הרופא שמטפל בך שכן לו יש תמונה רחבה יותר. בהצלחה וחג שמח!

מנהל פורום כירורגיית שד