מידע על ביצוע ביופסיה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

29/03/2016 | 18:38 | מאת: פנינה

עקב ממצא בשד רנטגנית נראה כפיברואדנומה מסוידת הופניתי לדימות שד בביח השרון לייעוץ והחלטה על ביצוע ביופסיה. ברצוני לדעת כיצד מתבצעת ביופסיה ? והאם כרוכה בכאבים והרדמה כלשהי ?

שלום לך, לפני הביופסיה תקבלי הסבר ותחתמי על הסכמה לפעולה. מתחילים באולטרסאונד לזיהוי הממצא המדובר, בהמשך חיטוי האזור וזריקת הרדמה מקומית בה מרגישים דקירה עדינה לשני רגעים. בהמשך דקירה נוספת בה דוגמים את הגוש וחבישת האיזור. הפרוצדורה בת דקות ספורות בלבד. בהצלחה!

31/03/2016 | 07:56 | מאת: פנינה

20/04/2016 | 14:58 | מאת: שיר

לי לא כאבה הביופסה אבל מייד בסיומה לוחצים לך באצבע על האיזור לטענתם כדי למנוע דימום פנימי ושטף דם מקומי וזה היה כאב בלתי נסבל!! אז אם את רגישה במיוחד, כמוני, לכאב בשדיים... אז כן!! זה כואב!

מנהל פורום כירורגיית שד