DCIS HIGH GRADE ממצא בשד שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

18/03/2016 | 15:34 | מאת: אסתי

שלום רב אני בת 46. נתוני הביופסיה (לאחר ממטומיה) נכתב DCIS HIGH GRADE. גודל 4.6*2.5*1.8 האם בגודל זה של ממצא - הניתוח צריך להיות יחד עם מנתח פלסטי ?. האם זה נחשב לגודל גדול יחסית לחזה שמידת החזייה היא 75B? האם ניתוח זה מורכב?

שלום לך, גוש בגודל 5 סמ אינו קטן, אך ההחלטה על סוג הניתוח תלויה במיקומו וגודל השד. לשד קטן בינוני - בהחלט יתכן כי יהיה צורך באונקופלסטיקה - שמבוצעת לרוב על ידי פלסטיקאי שמצטרף לניתוח לאחר כריתת הגוש על מנת לשוות לשד הנותר מראה אסתטי, לעתים מבצעים התאמה גם לצד השני. כל מקרה לגופו, ויתכן ששני מנתחים יבחרו בדרכים שונות. בהצלחה ובריאות שלמה!

מנהל פורום כירורגיית שד