האם גוש שפיר יכול להפוך לגוש סרטני

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

03/03/2016 | 12:37 | מאת: pnina

בתי בת 47, [לאחר 4 לידות]. לאחרונה במישוש ידני גילתה גוש ברום השד. כרגע היא בבדיקות.[האחרונה הייתה M.R.I.] הרגיעו אותנו שהגוש אינו ממאיר. כרגע הוא בגודל 3 ס"מ, והיא תנותח. השאלה הקריטית שלי היא האם גוש כזה יכול להפוך לממאיר? האם לאחר הניתוח יתכן ויצמח מחדש?

שלום פנינה, איני יודעת באיזה גוש מדובר, אך גוש שמוגדר כשפיר, אינו הופך לממאיר, ולכן נקרא כך. ממליצה לכם לחכות לתשובה הפתולוגית הסופית לאחר הניתוח, ואז המנתח יעדכנכם לגבי מהות הגוש. בהצלחה! ד"ר סמדר פקר ניר

03/03/2016 | 20:19 | מאת: pnina

חן חן, נרגעתי מעט.

מנהל פורום כירורגיית שד