בלוטת לימפה מלאה בסיליקון

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

01/03/2016 | 20:21 | מאת: שירה

שלום רב, בת 40 , עברתי ניתוח הגדלת חזה ב2003 וב2011 הייתה לי דליפת סילקון. הוחלפו שתלים אך המנתח לא ראה צורך לנקותנאת הסיליקון החופשי מבית השחי. בשנת 2014 עשיתי mri שם נכתב:"בבית השחי הימנית בלוטה מוגדלת כ2.2 סמ מעוגלת מכילה סיליקון לא הודגמו מוקדי האדרה" מאולטראסאונד אחרון שביצעתי נמצא שתי בלוטות עם סיליקון בקוטר עד 3 סמ לאור התחקיר האחרון על השתלים שמכילים מתכות כבדות וגורמים לפיברוזיס ריאתי מה עליי לעשות? כל השנים המנתח אמר שאין לי מה לחשוש וסילקון בבלוטת לימפה לא משמעותי לגוף. אני מאוד חוששת.

שלום שירה, אחד מתופעות הלוואי של דליפת סיליקון היא חדירת החומר לכלי הלימפה, כמו במקרה שלך. הטיפול הוא להסיר את השתל שדלף ולהחליפו. יתכן כי הסיליקון יישאר בבלוטות הלימפה ולא ידוע כי מצב זה מסכן את הבריאות. באם יש חשד שיש שוב דלף בשתל החדש כמובן שיש לשקול את הסרתו... שבוע טוב ובריא, ד"ר פקר ניר

02/03/2016 | 07:47 | מאת: שירה

תודה על תשובתך. לא ידוע לך דבר על הימצאות מתכות כבדות בשתלים? אתה ממליץ לעבור בדיקת רעלים בגוף?

מנהל פורום כירורגיית שד