פצעים בחלק התחתון של השדיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

29/02/2016 | 00:45 | מאת: שני

שלום, אני בת 27, בעלת עודף משקל ניכר. מדי תקופה נוצרים לי בחלק התחתון של השדיים פצעים בולטים (כמו פצעים בעקבות שיערה כלואה), יכולים להיות קטנים או גדולים, נמשכים זמן רב ולעיתים נשאר מעין "כתם" סגול קטן שבסוף עובר, אינם מדממים או מפרישים, לעתים מכאיבים בעת נגיעה כמו פצע בגרות בפנים. מעבר לכך שזה לא נעים אסתטית, אני תוהה אם יש לי ממה לדאוג. בדיקה שגרתית של השד יצאה תקינה, ובקשר לפצעים הכירורג ביקש ממני לפנות לרופא עור. לצערי יש רק עוד שבועיים, ולכן אודה לך בכל זאת לחוות דעתך, האם יש סיבה לדאגה ואולי כדאי לחזור לכירורג לבקש בדיקת המשך? מתנצלת על הלחץ, גוגל מניב רק תוצאות שקשורות לסרטן ועל גושים שלא עולים עליהם בבדיקות אצל הכירורג..

היי שני, בהחלט יתכן שנוצרו פצעים באזור זה בשל החיכוך בין השד לחזה וזו תופעה נפוצה. לעתים מעורבת גם פטריה באזור זה. בהחלט הפתרון בעזרת רופא עור, בשמירה על האזור יבש והתאמת חזיה מתאימה. שבוע טוב, ומקווה שבקרוב התופעות יהיו מאחורייך\ ד"ר פקר ניר סמדר

מנהל פורום כירורגיית שד