חוות דעת לגבי ניתוח כריתת גוש

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

01/12/2016 | 12:11 | מאת: רעות

שלום, לפני כארבעה שנים הרגשתי גוש בשד מאז אני במעקב והתגלה גם גוש נוסף. לפני כשלושה חודשים הרופאה יצרה איתי קשר, בקשה שאגיע ואעשה אולטרסאונד נוסף(האחרון היה 8 חודשים קודם)  והמליצה על כריתת הגוש לאור אטיפיה. הרופא באולטרסאונד טען לעומת זאת שאני רק צריכה לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד כשנה.. להלן סקירת הרופאה מלפני כמה ימים: 11/13 משמאל בשעה אחת שני ס"מ מהפטמה גוש של 1.8 ס"מ-BIRADS3, בשעה 10 כשישה ס"מ מהפטמה גוש של 0.9  ס"מ BIRADS3 הגוש משעה אחת נדגם-פיברואדנומה. 1/16- משמאל בשעה 1, גוש של 2.2 ס"מ BIRADS2. בשעה  12, גוש דומה של 1.8 ס"מ.  בתשובת פטולוגיה(אין פרטים נוספים בתשובה לגבי מיקום הדגימה , אבל לפי ד"ר י'  הגוש  נדגם בשעה 1- גידול ביפזי,ציטולוגיה אטיפית מינימלית מתאימה לפיברואדינומה סלולרית( זוהי סקירת הרופאה בתשובת האולטראסונד שאני קבלתי  נרשם פשוט גוש סולדי שפיר בגודל 2.2 ס"מ מתאים לפריבראודנומה- BIRADS3) 11/16: הגוש הנמוש בשעה 1 משמאל 2.3 ס"מ- פיברואדנומה סלולרית. הגוש הנמוש בשעה 12 1.8 ס"מ, מתאים לפיברואדינומה,אקסילות תקינות. למרות שהרופא באולטרסאונד המליץ על ביקורת חוזרת בלבד בעוד כשנה הרופאה ממליצה מאוד על כריתת הגוש בניתוח. אני עומדת לקראת נסיעה לחו"ל ממש בעוד כשבועיים - לכחצי שנה. במידה ואכן אבצע את הניתוח אאלץ לדחות את הנסיעה, דבר שאיני מעונינת בו. אשמח להבין מדוע באמת הכן נדרש ניתוח בהקדם/רצוי שלא אחכה לאחר שאחזור? לא מבינה כל כך את סתירת הרופאים(ביקורת עוד כשנה לעומת כריתה בזמן הקרוב). שתפתי את הרופאה בדבר הנסיעה ,השאירה כמובן לשיקולי אבל טענה שיכול להיות מאוחר מידי. בנוסף אשמח לדעת על ההצטלקות לאחר הניתוח? האם תשאר צלקת מורגשת? תודה רבה

היי, גוש ביפאזי כזה יכול להיות שפיר לחלוטין ולהיות בעצם פעברואדנומה פשוטה אך לעתי מסתתר גידול שנקרא phylloides שיכול גם הוא להיות שפיר אך כדאי להסירו ובמקרים נדירים למדי יכול להיות ממאיר. לכן, ההמלצה להסירו לבדיקה פתולוגית מלאה נשמעת לי מצויינת, ובאם לא אפשרי מבחינתך - אז תעשי זאת לכשתחזרי לאחר אולטרסאונד עדכני. מבחינת הצלקת- מדובר בגוש לא גדול ואני מניחה שהצלקת תהיה נסתרת ועדינה. בהצלחה!!

מנהל פורום כירורגיית שד