מבנה השד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

15/08/2016 | 09:34 | מאת: לי

האם תוכלו בבקשה להסביר לי את מבנה השד? אני כל פעם עושה לעצמי בדיקות עצמיות כדי למצוא גושים, אם חלילה יש, ובימים האחרונים בבדיקת שד שמאל אני מרגישה לא בדיוק גוש אבל מן גבשושית או משהו קצת קשה אבל שוב לא בדיוק גוש. זה מלחיץ אותי למרות שזה נראה לי כמו מבנה של השד. קבעתי תור לכירורג שד ליום חמישי הקרוב. אלך לבדוק את זה אבל אשמח להוריד מעט את סף הלחץ בעזרתכם. השאלה שלי היא איך שד אמור להרגיש במישוש?

היי, לכל אשה יש מבנה שד אחר. יש מרקם חלק, יש נוקשה, יש גבשושי ובקיצור מלא מרקמים... ביום חמישי תגלי!

17/08/2016 | 08:38 | מאת: לי

כפי שכתבתי באחת ההודעות הקודמות שלי, ביצעתי אולטראסאונד שד לפני 3 חודשים כחלק מביקורת. (אני עושה אולטראסאונד כל חצי שנה בגלל פיברואדנומה בשד ימין). בבדיקה הזו, שד שמאל יצא תקין. במידה וחלילה משהו התפתח בדיוק כשיצאתי מהאולטראסאונד ועברו עד כה 3 חודשים ורק עכשיו כביכול שמתי לב לגוש בשד השמאלי (שאני גם לא בטוחה אם זה גוש או מבנה השד או אולי בגלל שאני כמה ימים לפני קבלת וסת), האם חלילה סרטן מתפתח ומתפשט לאזורים נוספים בתקופה של 3 חודשים? אני ממש בהיסטריה מזה. אפילו שיש לי מחר תור לכירורג שד אני פוחדת נורא כי נאמר ויש משהו חשוד,הוא ישלח אותי לאולטרסאונד/ביופסיה וזה אומר להמתין לבדיקות האלה כי רוב הפעמים שהזמנתי עשיתי זאת חודש מראש. אז זה אומר מבחינתי המתנה של חודש או יותר אם לא אמצא תור קרוב ואני בלחץ מטורף שאם חס וחלילה יש משהו הוא לא יתגלה בזמן ויתפשט. מצטערת על המלל הארוך אבל מה דעתך בעניין?

מנהל פורום כירורגיית שד