גוש בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

18/07/2016 | 22:59 | מאת: 123

ערב טוב, היום עברתי ביופסיה עקב גוש בשד שמאל. גוש שאובחן בבדיקת אולטרסאונד בדרגת חשד נמוכה 4A. הנני מניקה ובעת ביצוע הביופסיה יצא חלב מהגוש עצמו, לכן הרופאה טענה שהגוש כנראה נגרם מהחלב. שאלתי היא כזאת- האם ייתכן שהגוש אכן נוצר מהחלב ולא עלו על זה בבדיקןת הקודמות(בדיקה ידנית של כירורג שד ואולטרסאונד). אין לי שום כאב באזור הגוש ואין חסימה בצינורית החלב. בנוסף, אשמח לדעת כמה זמן אחריי הביופסיה להימנע מהנקה בצד שנבדק? תודה רבה.

18/07/2016 | 23:04 | מאת: 123

הגוש בגודל 3 סמ, הוגדר בתוצאות בדיקת האולטרסאונד כגוש בעל אקוגניות מעורבת וגבולות סדירים.

לעתים נוצרים גושים בשדיים בשלב ההריון בעלי אופי שפיר שנעלמים בהמשך ולעתים מדובר בגושי חלב שלרוב מתנקזים לפטמה ומתרוקנים. תשובה סופית תקבלי בעוד מספר ימים, לרוב מבחינים ביניהם מראש, אך לעתים נראים כגושים מוצקים

מנהל פורום כירורגיית שד