ממוגרפיה לא גילתה גוש סולידי

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

27/06/2016 | 23:23 | מאת: מיה

שלום בת 43 ללא לידות, 20 שנים עם שתלים לפני ניתוח החלפה. בסוף קיבלתי תשובה בטלפון ממעייני הישועה שהממוגרפיה תקינה אבל המלצה לעשות אולטרסאונד בגלל שד סמיך. 1. האם האולטרסאונד בהכרח יכול לצאת תקין אם הממוגרפיה תקינה? 2. לפני 5 שנים באולטרסאונד נצפה גוש סולידי שפיר חצי מילימטר בערך. איך לא ראו אותו בממוגרפיה? תודה

היי, לשאלותייך- אם זה בהכרח היה תקין לא היה צורך בזה.. רצוי להשלים כי בשד סמיך קשה לראות גושים. מה שעונה על שאלתך השניה -יתכן שהגוש של 5 ממ לא ייראה בממוגרפיה, יתכן כי גם נעלם באולטרסאונד.. בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיית שד