סונר

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

20/06/2016 | 16:16 | מאת: חן

בהמשך לשרשור הודעות ששלחתי בקשר לסונר שד וציינת שהסונר תקין ושההרחבה קשורה כנראה להנקה רציתי לשאול האם ההפרשה הדמית שהייתה לי מיד לאחר לידה ושכיום אין אותה בכלל קשורה להרחבה? או שאין קשר בין הדברים? תודה. להל"ן ההודעה האחרונה: שלום ד"ר. בת 27. בריאה. 3 חודשים אחרי לידה ראשונה בניתוח קיסרי. בוצע u.s יומיים לאחר הלידה עקב הפרשה מהפטמה לאחר לידה. הסונר יצא תקין עם דרגה birads 1 .כמו כן ציטולוגיה תקינה. התבקשתי לחזור על הסונר לאחר 3 חודשים. ביצעתי וכתוב שלא נמצאו גושים ולא בלוטות מוגדלות וכתוב שהודגמה הרחבה דוקטאלית מאחורי הפטמה ( בשני השדיים) ובסוף כתוב birads 2 האם ההרחבה קשורה לצינורות החלב ונובעת מהעובדה שאני מניקה?(הנקה חלקית) והאם המספר 2 קשור גם לזה? כי בסונר הראשון זה היה דרגה 1 ולא היה כתוב שום דבר על הרחבה. אך שם עדיין לא הנקתי. אני משערת הגיונית אודה לחוות דעתך. לחוצה.

20/06/2016 | 18:42 | מאת: חן

סליחה. מתשובתך אני מבינה שהממצא תקין לחלוטין אז אני מניחה שאין קשר להפרשה שהייתה. מתנצלת על החפירות :) הייתי בלחץ.

שלום שוב, הפרשה דמית מפטמה צריכה להיבדק, ממליצה להיות במעקב כירורג שד על מנת לנתח כל הממצאים ולראות באם יש צורך בדימות נוסף.. שבוע טוב!

מנהל פורום כירורגיית שד