סונר שד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

01/06/2016 | 19:08 | מאת: מיטל

שלום ד"ר. בת 27. בריאה. 3 חודשים אחרי לידה ראשונה בניתוח קיסרי. בוצע u.s יומיים לאחר הלידה עקב הפרשה מהפטמה לאחר לידה. הסונר יצא תקין עם דרגה birads 1 .כמו כן ציטולוגיה תקינה. התבקשתי לחזור על הסונר לאחר 3 חודשים. ביצעתי וכתוב שלא נמצאו גושים ולא בלוטות מוגדלות וכתוב שהודגמה הרחבה דוקטאלית מאחורי הפטמה ( בשני השדיים) ובסוף כתוב birads 2 האם ההרחבה נובעת מהעובדה שאני מניקה? והאם המספר 2 קשור גם לזה? כי בסונר הראשון זה היה דרגה 1 ולא היה כתוב שום דבר על הרחבה. אך שם עדיין לא הנקתי. אני משערת הגיונית אודה לחוות דעתך. אציין ששני הסונרים יצאו תקינים.

01/06/2016 | 19:10 | מאת: מיטל

שלום לך, אכן הבדיקות תקינות. ההבדל הוא שהבדיקה הראשונה היא תקינה ללא ממצא שווה ערך לBirads 1 ואילו בשניה צינורות מורחבים וכעת יש ממצא אך הוא תקין Birads2 סופ"ש נעים!

מנהל פורום כירורגיית שד