נפיחות עורקים ובליטות מלווה בכאב קל

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

22/08/2017 | 02:09 | מאת: Betsi

שלום, מזה כשבוע עורקי שד ימין שלי נפוחים מהרגיל ונראות ומורגשות בלוטות לאורכם. כמו כן מורגש כאב קל. יש לי תור לכירורג שד באוקטובר. האם אפשר לחכות או שכדאי לי לזרז את הבדיקה?

בהחלט כדאי לגשת להיבדק על מנת לשלול ממצא חריג. לרוב עד שתגיעי לבדיקה תחושה זו תיעלם, אך בהחלט לא כדאי להתעלם מכך שבוע טוב

22/08/2017 | 02:48 | מאת: Betsi

תודה על המענה המהיר. ניסיתי לצרף תמונה אך משום מה זה לא מצליח לי. אנסה שוב. בכל מקרה תודה, אגש להיבדק לפני אוקטובר.

לא נורא, כך או כך כדאי שתיבדקי ידנית.. בהצלחה:)

28/08/2017 | 22:29 | מאת: בטסי

הי, עוד לא הספקתי להיבדק. נפיחות הורידים ירדה משמעותית ועכשיו רואים כמו גיד שחוזה את השד ויוצר ״כריות״ בעור. מוכר לך? יש לי תור ב 5.9 אבל הסקרנות משגעת אותי. ולמה אני לא מצליחה לצרף תמונה מהנייד???

יתכן שמדובר בוריד שטחי שנסתם ויצר זאת. (מונדור). לרוב אין בשד פתולוגיה אחרת. בגלל שזה לא נפוץ אז לא בטוח שזו האבחנה ולכן כאמור-פני לכירורג שד. שבוע טוב מוזמנת לעדכן עם התוצאות!

23/09/2017 | 13:30 | מאת: יערה

סובלת מאותה תופעה הכירורג שד אמר לי שזה טרומבופלביטיס שטחי מונדור ביקשתי בכל זאת אולטרסאונד שדיים עוד שבוע יש לי תור...אשמח אם תגידי לי מה הייתה האבחנה אצלך

23/09/2017 | 13:36 | מאת: יערה

דר סמדר ממה שהבנתי זה מאוד נפוץ מפורומים ברוסית.. פשוט הרבה בחורות לא שמות לב לזה ויש כאלו שמתעלמות כי זה נוטה לסגת לבד...כאן בארץ אין הרבה אינפורמציה על זה

23/09/2017 | 13:39 | מאת: יערה

אצלי זה יצא אחרי שבועיים שעשיתי us שדיים שהיה תקין ובדיקה ידנית של כירורג.. אבל בכל זאת ביקשתי שוב כי אני לא רגועה זה ממצא שפיר בדרך כלל?בעיקרון זה כמעט עבר לי כבר

24/09/2017 | 11:15 | מאת: בטסי

גם אצלי ההשערה שמדובר בטרומבופבליטיס. הממגורפיה יצאה תקינה. בכל מקרה צריכה לקבוע לאולטרסאונד. זה עדיין לא עבר לי. יש ימים שזה בולט יותר ויש ימים שפחות. תעדכני בבקשה בממצאי האולטרסונד שביצעת.

24/09/2017 | 14:20 | מאת: יערה

בת כמה את? זה אמור לעבור עד 3 חודשים...יש ימים שזה נהיה דק כזה כמו גיד וכשמרימים תיד זה נמתח... אני אעדכן

24/09/2017 | 14:22 | מאת: יערה

תרשמי בגוגל תסמונת מונדור ותלכי לתמונות...

28/09/2017 | 21:20 | מאת: בוסי

כן. ראיתי. אבל רשום שזה מופיע לאחר ניתוח שד ולא עברתי כזה. גם רשום שזה נדיר מאוד וממה שהולך פה זה לא נשמע כזה נדיר.

01/10/2017 | 15:49 | מאת: יערה

עשיתי אולטרסאונד שדיים יצא תקין... וכתוב גם שלפעמים זה קורה ללא סיבה או טראומה זה יכול להיות מכה קטנה או בחזה גדול... זה לא נראה לי נדיר בכלל אני בטוחה שהרבה לא שמות לב לזה בכלל

15/10/2017 | 21:26 | מאת: נילי

רוצה לעדכן אותך שמסתבר שזה לא קשור לשד בכלל...קיבלתי הפניה לעשות בדיקות דם לקרישה צילום ריאות ואולטראסאונד בטן עליונה

בריאות שלמה במהרה! תודה על העדכון

18/10/2017 | 04:22 | מאת: בטסי

אני יכולה להבין איך זה קשור לקרישיות אבל לא מבינה איך זה קשור לריאות ובטן עליונה? למה הופנית לבדיקות אלה?

20/10/2017 | 18:50 | מאת: אני

כי זה פקקת שטחית...בעיקרון אף אחד לא יודע להסביר יש לזה מיליון סיבות...אבל שולחים לבדיקות שגרתיות...

20/10/2017 | 18:51 | מאת: אני

בת כמה את?

24/10/2017 | 18:40 | מאת: יערה

אולי אין לנו את אותו הדבר...זה קשיח אצלך? כמו מיתר של גיטרה?... אני כבר נואשת לא יודעת לאן לפנות עוד

26/10/2017 | 21:22 | מאת: בטסי

כן. זה קשיח כמו מיתר. בהתחלה היו ורידים ממש בולטים והחזה התנפח. כשזה עבר נשארו לי 2 ורידים שנהיו קשים ונראו כמו מיתרים שחוצים את השד לאורכו. קיבלתי הפניה ל MRI שד ובקרוב אעשה אולטרסאונד.

04/11/2017 | 23:38 | מאת: אני

אבל לא רואים את הורידים? רק מרגישים אותם? למה mri? אמרו שזה לא קשור לממאירות בשד... התייעצת רק עם כירורג שד?

04/11/2017 | 23:40 | מאת: אני

גם אצלך זה מבית השחי לאורך השד?

04/11/2017 | 23:42 | מאת: אני

במקרה לא היו לך שינויים הורמונליים לאחרונה? איחור בווסת או האם לקחת גלולות משהו? כי אצלי כן היה אני מנסה למצוא קשר

05/11/2017 | 00:07 | מאת: בטסי

הי, הורידים נראו מאוד ובלטו מאוד. כן, וריד אחד נמתח מבית השחי ולאורך השד. על mri הומלץ על ידי רופא שעוקב אחרי מחלה קיימת אצלי. הוא רוצה לשלול ממאירות בוודאות ואולי לעלות על הגורם לתופעה. וואלה היה לי לאחרונה איחור של שבוע במחזור. דבר מאוד מאוד חריג אצלי. ואני לא נוטלת גלולות.

05/11/2017 | 15:47 | מאת: אני

אפשר לשאול איזו מחלה? וגם אצלי זה היה נדיר מאוד האיחור בווסת... היה לי יותר זמן ונתנו לי כדורים שיגיע הווסת...הוא אמר לך ממה זה יכול לנבוע??? אני מפחדת מאוד תאמת...ושום רופא לא נותן מענה...אנסה כירורג כלי דם...

05/11/2017 | 16:22 | מאת: אני

הייתי רוצה לדבר איתך לא כאן... אני בת 33 מה הגיל שלך? חבל שאי אפשר למחוק פה הודעות הייתי נותנת לך תפייסבוק שלי

05/11/2017 | 21:04 | מאת: בטסי

42,עם לופוס.לדעתי אין ממה לחשוש אלא אם התופעה תחזור על עצמה.עדיין רואה את הוריד או שכבר נעלם לגמרי?

05/11/2017 | 23:19 | מאת: אני

היה לי מלמטה חצה תשד עד לחצי...ליד הפיטמה.... אחרי זה שמתי לב שיש לי באותו ציר מכיוון הבית שחי מלמעלה לכיוון השד עד לפיטמה...הלמטה עבר ממש...מלמעלה לא רואים רק במישוש מרגישים חבל כזה כמו גיד או מיתר...כשמרימה את היד זה נמתח... אני הולכת חודש הבא לעוד חוות דעת לכירורג אחר... חייב להיות הסבר לזה..ומהתחלה שמתי לב רק ללמטה..אז אני לא יודעת אם הלמעלה זה המשך של העורק או שיצא חדש

05/11/2017 | 23:21 | מאת: אני

אצלך זה עובר?

05/11/2017 | 23:25 | מאת: אני

רגע....אני קראתי שזה קורה גם כשיש לופוס... אני נכנסתי לאתרים באנגלית והגוגל מתרגם.... חיפשתי דלקת בוריד שטחי svt

06/11/2017 | 00:12 | מאת: בטסי

נכון. גם אני קראתי על זה בהקשר ללופוס שזה עשוי להיות דלקת בכלי דם או משהו כזה... זה עבר לי כמעט לגמרי, במישוש טיפה מרגישים אבל כבר לגמרי לא רואים. לפי מה שתיארת אכן מדובר באותו וריד שנמשך מבית השחי ולאורך השד כולו. הלוואי שיכולתי לשלוח לך תמונות של מה שהיה לי!! הוריד הזה בערך באמצע החזה מתפצל לשניים. אז אצלי הוא כולו היה ברור ומתוח כגיד. עכשיו כמעט לגמרי נעלם כל זכר לאירוע. בכל זאת אעשה MRI. מה יש לי להפסיד?!

06/11/2017 | 15:17 | מאת: אני

גם אצלי ראו התכוונתי שלא ראו ירוק כמו צבע וריד...ראו כמו בליטה ארוכה.... ולמעלה יש עדיין אני קבעתי תור לכירורג אחר.. לעוד חוות דעת... ורוצה לבקש מהרופאת משפחה הפניה לכירורג כלי דם... הכי הזוי שהרופאת משפחה שלי לא יודעת בכלל מה זה...וממה זה נגרם... היום עדיף את דר גוגל... המון בריאות ובבקשה תעדכני אותי אם תדעי את הסיבות

23/12/2017 | 15:29 | מאת: אני

היי... רציתי לשאול אותך האם הממצא בשד עבר לך? אצלי לא רואים כלום אבל עדיין מרגישה חבל במישוש כמו קשית של טרופית...קבעתי תור לעוד כירורג זה רק בעוד חודש כמעט... לא ישנה בלילות ובחרדות

מנהל פורום כירורגיית שד