גוש קטן בבית השחי בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

19/07/2017 | 20:34 | מאת: עדי

שלום בת 37 בהריון שבוע 19. היום הרגשתי בגוש קטן בגדול אפונה ממש במרכז בית השחי השמאלי- בשקע בית השחי. גוש קשיח( יש מצב שהוא קיים שם כבר צופה ותמיד התעלמתי אך.הפעם ממש מורגש) . הגוש לא מרגיש כמו דלקת או זיהומי. יש לציין כי לפני 10 שנים היתה לי שחפת בריאה השמאלית ועברתי במשך כמה שנים עשרות צילומי רנטגן וארבע בדיקות סיטי חזה( המון קרינה לצערי) . האם זה גוש חשוד? מה עלי לעשות? א"ס שדיים ובית שחי יכולים לאתר חו"ח בעיה? תודה

היי, נשמע מתאים לבלוטת לימפה שיכולה להיות תקינה או תגובתית לתהליך דלקתי כלשהו או מעבר. אכן אולטרסאונד יכוון להסבר לכך. בהצלחה!

19/07/2017 | 21:19 | מאת: עדי

תודה. מדוע נשמע מתאים לדלקת דוקא וחלילה לא למשהו סרטני ? כמו כן במידה והגוש שם כבר שנים האם מחליש או מחזק אפשרות של חלילה סרטן? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיית שד