ממוגרפיה בבקשה דחוףףף

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

17/07/2017 | 18:35 | מאת: ברלי

בבדיקה אצל כירורג הוא ציין שאין ממצא חשוד אך אני מופנית לממוגרפיה לפי בקשתי וגם לאולטראסאונד,בהפנייה ציין שיש לי רקמה פיברוטית ורגישה.אני בת 44.5 היום הייתי בממוגרפיה,עדיין אין תשובות כמובן אך הספקתי לראות את אחד הצילומים על המסך וראיתי שני כתמים לבנים רחוקים זה מזה. אני נורא בלחץ האולטרסאונד מחר ואני יודעת שכתמים לבנים זה לא טוב כולי בלחץ..האם רקמה פיברוטית יכולה להראות ככה?זה לא שהכל לבן..רק שני מוקדים בפינות שונות.ואולי זה ציסטות? בבקשה תעני אני בלחץ אני לא מבקשת פיענוח למקרה הספציפי שלי . אלא רק תשובה כללית על מה יכולים להעיד מוקדים לבנים אלה, האם רקמה פיברוטי יכולה להראות ככה או שזה משהו יותר אחיד לכל אורך השד... תודה רבה מראש

ממליצה בחום לא להסתכל על צילומי ממוגרפיה כי זה עלול להלחיץ, ולרוב לשווא. תנסי לבקש שיקדימו את הפענוח אם את כל כך חרדה.

17/07/2017 | 18:42 | מאת: ברלי

אבל כבר הסתכלתי...רק תגידי מה האפשרויות בלי להיות ספציפית לגבי.

רקמת שד סמיכה נצבעת לבן. הסתיידויות נצבעות לבן, גושים נצבעים לבן. האפיון הוא בעיקר לפי מראה הגוש. גוש בצורת כוכב הוא יותר מחשיד לעומת גוש שהוא סימטרי וכו'..

מנהל פורום כירורגיית שד