גוש נמוש בקשת הצלעות- סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

10/06/2017 | 13:39 | מאת: סיוון

שלום, לפני כשבועיים מיששתי גוש בין הצלע הראשונה לשניה, מצד שמאל. רופאת המשפחה הפנתה לצילום שחזר תקין ולאוטראסאונד רקמות רכות שלהלן תוצאותיו: ״בקשת הצלעות משמאל בתוך שכבת שומן תת עורי הודגם מבנה אובלי היפואקוגני, בלתי אחיד בגודל כ- 12 מ״מ. ממצא בין היתר יכול להתאים לקשר לימפה אינטרה-ממרי. מומלץ מעקב קליני דימותי.״ אציין כי לפני כ 4 חודשים מיששתי גוש בשד שמאל, כירורג שד בדק ידנית ועשה אולטראסאונד וקבע שעליי להישאר במעקב, ללא כל צורך בבדיקות נוספות. על מה מדובר? האם יש קשר בין הדברים? רופאת המשפחה לא יודעת להסביר את תוצאות האולטראסאונד וביקשה שאחזור לכירורג השד לחוות דעת נוספת. אודה על עזרתך. שבת שלום.

10/06/2017 | 13:42 | מאת: סיוון

אגב- אני בת 30. תודה מראש על העזרה.

הרושם שנוצר בבדיקת האולטרסאונד הוא שיש שם בלוטת לימפה. אין בכך דאגה אם היא בעלת מראה תקין. ממליצה לחזור לכירורג השד לבדיקה גופנית והחלטה באם לבצע אולטרסאונד חוזר בהמשך.

מנהל פורום כירורגיית שד