בדיקת אולטרסאונד ביידי רופאה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

16/05/2017 | 19:48 | מאת: ענבל

שלום רב, אני בת 32 ללא היסטוריה לפני שנה נבדקתי עיי כירורג שד מכיוון שהרגשתי גןשים בשד הכירורג לא מצא ממצא חריג ושלח אותי לאולטרסאונד בדיקת האולטרסאונד הראתה ציסטה נשלחתי לעבור בדיקת מעקב ולפני חושד וחצי עשיתי בדיקה חוזרת והציסטה נעלמה. יש לציין שבמקרה את ההדיקה האחרונה עשתה רופאה. לפני שבועיים החלו כאבים בפיטמה ויצא עליה נגע עורי נןרא קטן בצבע הפיטמה עם מעט לבן הפיטמה שורפת. רופאת המשפחה לא התרשמה ואמרה שזה שום דבר אתמול הרגשתי גוש בשד לא זוכרת אם היה שם לפני מכיוון שתמיד השד שלי הייתה עם גבשושיות אבל משהו בו מרגיש קצת שונה יש לציין שמעבר לכך השדיים ניראים רגיל לחלוטין. יש לי ביום רביעי כירורג שד אך אני חוששת מאוד האם ייתכן שבדיקת אולטרסאונד לא תאתר גוש?

שלום, לפי תיאורך יש לך נטיה ליצירת ציסטות הבאות ונעלמות, וזו תופעה נפוצה. את הבדיקה האחרונה עברת לפני כחצי שנה והיא לא רלוונטית להיום. רוב הסיכויים ששוב יש שם משהו שעתיד להיעלם, אך טוב שעשית ופנית לכירורג שד לבדיקה, בהצלחה רבה!

מנהל פורום כירורגיית שד