כאבים במשך שבוע בשני השדיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

23/04/2017 | 00:41 | מאת: רותם

שלום ! אשמח לדעתך המקצועית מכיוון שאני נמצאת כרגע בחופשה בחו״ל ואין באפשרותי לראות רופא מומחה כרגע ואני מעט לחוצה. בשבוע האחרון אני סובלת מכאבים בשני השדיים . הכאב מתרכז בעיקר מסביב לשד כלומר בצדדים. ובפטמות. אני מרגישה שהפטמות רגישות כשהן נוגעות בבד כלשהו וגם כשאני שוכבת על החזה כואב לי. בנוסף ,מדי פעם יש לי מעין לחצים כאלה שעוברים. כיצד ניתן לאבחן את התופעה? האם יש דרך לטפל בכאב כרגע או ״לסבול״ עד שאחזור לארץ? (בעוד כשבועיים) או ללכת לרופא בחו״ל? תודה רבה מראש!!

היי, לרוב כאבים בשני הצדדים חולפים מעצמם ולא מצביעים על מצב מסוכן. בדרך כלל מדובר בשינויים הורמונליים שיוצרים גודש ואי נוחות. כפי הנראה אין שום סיבה למתח, תמתיני לחזרה ארצה, ובסבירות גבוהה יחלפו עד שתשובי. שבוע טוב

מנהל פורום כירורגיית שד