גירוי ובליטה בפיטמה שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

28/02/2017 | 21:26 | מאת: מיכל

שלום, בת 25. לפני יומיים התחלתי להרגיש מעין גירוי מעט מדגדג, רגיש, בפיטמת שד שמאל . אתמול הסתכלתי וראיתי שממש במרכז הפיטמה מופיעה בליטה קטנה מעוגלת, מעל פני שטח הפיטמה. ממש קטנה, בקוטר מילימטר בערך, שמרגיש כאילו היא מוקד הגירוי (ובאותו גוון של הפיטמה). היום מרוב גירוי עם החזיה באיזור, אי הנעימות הפכה לכאב - סביל לגמרי אך מאוד מציק. (כי משולב עם גירוי). יש לציין שתמיד הופיע לי על הפטמות מעין חיפוי בגוון חלבי שקוף, וכעת לצד הבליטה יש מעט יותר ממנו. מעולם לא הלכתי לכירורג/ית שד לפני כן - האם נשמע מסוכן, והאם מספיק ללכת לגניקולוג/ית ? בתודה מראש

היי, נשמע שנסתמה צינורית חלב קטנה, ולא מצב חירום, עם זאת הכתובת לבדיקה היא אצל כירורג שד.. בהצלחה, תרגישי טוב!

28/02/2017 | 23:02 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה. בזמן הקצר מכתיבת ההודעה הכאב החמיר בכל מגע מינימלי, וקצת גם ללא מגע. בינתיים עד שאקבע תור ואפגש עם כירורג, איך הכי טוב להגן על הבליטה? כל חיכוך בלבוש כואב. שמתי עכשיו פלסטר כדי שימנע חיכוך, מצד שני המגע עם הפלסטר גם כואב. בנוסף, סתימת צינורית חלב זה לא רק אצל מניקות? (אין לי ילדים).

לעתים בלוטת חלב נסתמת, תחושה של פצעון רגיש.. מקלחת חמה יכולה אולי להרגיע את האיזור.. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית שד