בבדיקה ידנית נמוש ממצא בקוטר 1 ס"מ כעין שעון חול והבדיקות תקינות

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

20/01/2017 | 08:54 | מאת: ויק

שלום רב, בבדיקה שגרתית אצל כירורגית שד הרגישה הרופאה בממצא בקוטר 1 ס"מ בשעה 12 בשד הימני, כעין שעון חול. ביצעתי אולטראסאונד שיצא תקין. גם ממוגרפיה שעשיתי שנה לפני הייתה תקינה. כשחזרתי לרופאה לאחר חצי שנה שוב הרגישה את אותו ממצא. נשלחתי לממוגרפיה ולסונר שדיים שיצאו תקינים. חזרתי לרופאה ובמישוש שוב הרגישה בממצא. לדבריה ניתן לעקוב. שאלתי - מה עלי לעשות? האם להמשיך לעקוב? האם זה עניין של מבנה (בבדיקה נכתב שהמבנה שומני). האם יש בדיקות נוספות נחוצות? תודה רבה.

20/01/2017 | 08:57 | מאת: ויק

שכחתי לציין שאני בת 48. אין היסטוריה משפחתית של מחלות. והשדיים ללא דלקות או בעיות שנראות לעין.

בעצם יש שלוש אופציות- אחת שהמליצה עליה הרופאה המטפלת שהתרשמה שאין שינוי וזה מעקב בלבד, אם היה חשד גבוה יותר ניתן להשלים mri לנסות להשלים את התמונה והאופציה השלישית היא לעשות ביופסיה מהאזור הנמוש. אני מניחה שאם אין שינוי בגוש ויש ממוגרפיה וסונר תקינים פעמיים, הבחירה שלה נכונה

20/01/2017 | 09:46 | מאת: ויק

תודה על תשובה מהירה. הרופאה באמת אמרה שניתן לבקש mri אך הקופה לא אישרה את הבקשה. האם את ממליצה לעשות באופן פרטי? הבנתי שהבדיקה מאד יקרה.

המלצתי לסמוך על הרופאה, ואם את לא חשה נוח פני לחוות דעת נוספת.. שבת שלום

מנהל פורום כירורגיית שד