פורום פודיאטריה

כפות רגלינו הן איבר חשוב אך לא מוערך מספיק, אנו נזכרים בו כשמשהו מתחיל להפריע או להכאיב. אנו נועלים אותן בנעליים שלא תמיד מתאימים, ופתאום כואב העקב, כרית כף הרגל או העצם בצד והיבלת. מיפים אותן לפעמים קצת יותר מידי ואז מתחילים לגלות אורחים חדשים כמו פטרת, וירוס, ציפורן חודרנית ועוד. פורום פודיאטריה הוא כאן על מנת לענות על כל שאלה שיש לכם בנוגע לבעיה בכף רגל עור, ציפורניים, מדרסים, שינויים בעצמות ועוד.
260 הודעות
257 תשובות מומחה

מנהל פורום פודיאטריה

15/04/2024 | 19:59 | מאת: יעל

שלום, בעקבות חבלה בבוהן נוצר לי שטף דם. עברו חמישה ימים והמקום עדיין מאוד כואב. הלכתי לרופא הוא בדק ואמר שהמקום אינו מזוהם לא נגרם שבר ופשוט להמתין. האם יש דרך להקל על הכאב? תוך כמה זמן בערך אמור להיות שיפור? תודה

10/04/2024 | 15:14 | מאת: אקו

שלום.ניתן לראות ציפורן חודרנית בבוהן בצילום רנטגן?אם כן האם רואים באיזה צד או מיקום זה?לא רוצה סתם שפדיקוריסטית תגזור שמא יהיה נזק

שלום רב, לא, לא ניתן לאבחן ציפורן חודרנית בצילום רנטגן. יש להגיע למומחה שם תתבצע האבחנה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר איגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

09/04/2024 | 10:37 | מאת: הראל

רציתי לדעת האם רפידות קצף יכולות להתאים לכפות רגליים צורבות במיוחד אחרי הליכה?

שלום רב, לא מכירה רפידה שכזו. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר איגוד הפטריארכים בישראל www.mypodclinic.com

07/04/2024 | 11:22 | מאת: יעל

שואלת בשביל בעלי שהוא ככבר מעל חודש שורף לו בכף רגל וגם כואב והוא התחיל לקרר תמקום עם בקבוק מים ולהפסיק ללכת יחף וזה באמת עושה תעבודה להמשיך עם זה?

שלום רב, ממליצה לברר מדוע השריפה קיימת, בדר"כ זה קשור לעצב ויכול להופיע ממספר גורמים כולל מחלות רקע או על רקע גב תחתון, יש לבצע בדיקת EMG ומשם להמשיך בברור. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למלחות וכירורגית ציפורניים יו"ר איגוד הפודיאטרים בישראל [email protected]

מעוניין לדעת מה רלבנטי לכפות רגליים שורפים וכואבים במיוחד אחרי הליכה?

שלום רב, כפות רגליים שורפות יכולות להגיע ממספר סיבות, הנעלה, מבנה כף רגל, מחלות רקע, בעיה בגב תחתון ועצב תפוס, תרופות. צריך להגיע למומחה כף רגל פודיאטר או אורתופד ולברר לעומק. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית לכירורגיה ומחלות ציפורניים יו"ר איגוד הפודיאטרים בישראל

18/03/2024 | 10:00 | מאת: ניר

שלום, בני נער בן 14 עם אוטיזם וקושי בשיתוף פעולה, סובל לאחרונה מציפורניים חודרניות בבהונות הגדולות. כרגע יש דלקת ומקבל אנטיביוטיקה. האם יאלץ לעבור ניתוח בהרדמה כללית, והאם הפתרון הניתוחי הוא ארוך טווח? תודה!

שלום רב, ציפורן חודרנית ללא קשר לרקע רפואי במידה ויש מצב שחוזר על עצמו ולא נפתר בטיפול שמרני בסוף יסתיים בניתוח שיהיה חד פעמי ויפתור לצמיתות את הבעיה. רק שההבדל יהיה כנראה, שיצטרך הרדמה כללית כי יתכן והוא לא יאפשר הרדמה מקומית. מקווה שעזרתי לך, את מוזמנת להגיע אלי למרפאה במידה ויעלה הצורך. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו"ר איגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

22/02/2024 | 18:55 | מאת: יוני

לאחרונה הלכתי למרכז לבריאות כף הרגל בו ביצעו הוצאת ציפורן חודרנית ללא ניתוח - רק חיתוך נכון ושליפה - שיטה שכבר עבדה לי פעם אחת. הפעם כשהלכתי, כנראה נשארה חתיכה של ציפורן בתוך הבשר כי כמה ימים אחרי אני עדיין מרגיש כאב דוקר במדע באזור (לדעתי לא דלקת). המטפל רוצה לבצע שליפה ללא שום הרדמה מקומית, וזה כואב כשהוא חופר בפצע. האם כדאי לחכות לצמיחת הציפורן מחדש? יש אפשרות להסיר את החתיכה בדרך אחרת ללא כאב?

שלום רב, אתה נוגע בנושא מאוד טעון ובעייתי, אין!!! דבר כזה פדיקור רפואי ללא הסמכה רפואית, כיושבת ראש הפודיאטרים בישראל במרכז זה לא עובדים פודיאטרים, ולכן הטיפול בוצע ע"י פדיקוריסטית או פדיקוריסט, מראש הטיפול איננו מקצועי ולכן לא צלח, ממליצה להגיע לפודיאטר נקודה. כל ייעוץ לגבי מה לעשות עכשיו אחרי שטופלת ע"י גורם שלא הוסמך ממשרד הבריאות אין לי מקום להנחיות. גש לפודיאטר ומשם הדרך פשוטה ולא כואבת להחלמה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר איגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

07/02/2024 | 04:22 | מאת: ציפורה

מתלבטת במה מדובר. נוצרת כעין שכבת אבקתית במרכז ציפורן הבוהן, שטפתי ותוך דקה נראה שוב. יחד עם זה יש גם קצת כאב בציפורן. תודה מראש!

שלום רב, אולי באמת פטרת, מציעה בדיקת מעבדה מיקולוגית משטח ותרבית . או לחלופין לנסות לק חוזרים ל 4 חודשים ולראות אם זה משנה את המצב. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגודה הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

22/01/2024 | 14:54 | מאת: ZIAD

יש לי יבלת בכף רגל מכמה חודשים. ניסיתי כל מיני טיפולים פשוטים ולא עזרו. היום אני לא מסוגל לדרוך. מה ניתן לעשות?

שלום רב, ממליצה לך להגיע לפודיאטר. ניתן לקבוע תור במרפאתי במספר 03-6731240 בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

22/01/2024 | 17:47 | מאת: Ziad

האם המרפאה שלכם מקבלת הפניות דרך קופת חולים כללית. אני חבר קופת חולים כללית ויש לי מושלם.

09/01/2024 | 10:55 | מאת: מאיה

האם יש דרך לטיפול יעיל שלא בכדורים? ( למיסים במשחה למשל)

שלום רב, הכל תלוי בסוג הפטרת, רמת החדירה שלה לציפורניים, וכף רגל, ההרס שכבר קיים עקב טיפול לא מוצלח או עקב הזנחה. אם המצב מאוד ראשוני ואחרי בדיקהת מעבדה יש ממצא לפטרת יתכן והמשחה תעזור, אך אם יש עומק לממצא, משחה תהיה פחות יעילה. בהצלחה, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

09/01/2024 | 06:58 | מאת: paul

לבת שלי - בת 27 יש הפנייה להורדת יבלות בלייזר בכך הרגל - אפשר אצלך דרך כללית מושלם או הראל ? פול - מעגן מיכאל

שלום רב, אינני מקבלת דרך קופות חולים רק באופן פרטי, צריך לברר אל מול חברת הביטוח לגבי החזר על ייעוץ אצל פודיאטר. ממליצה לפנות אלינו ישירות 03-6731240 בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו״ר אגודה הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

שלום רב, ממליצה להתקשר למרפאתי 03-6731240. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

06/01/2024 | 13:12 | מאת: רון

היי כולם, אני סובל מפטריות חוזרות ונישנות בכף הרגל ובבוהן מזה כמה שנים, משחות כבר לא עוזרות כי הפטריות עמידות אליהן (ניסיתי כל משחה) לכן התחלתי לקחת כדורים - TERBINAFINE HCL 250MG TAB ובנוסף משלב משחת ליימסיל באופן חיצוני פעם ביום. התחלתי את הטיפול לפני חודש ועוד אין תוצאות. חשוב לציין שאני במילואים עם נעלים סגורות במהלך היום, מישהו יודע מתי אני אמור לראות שיפור עם הכדורים או שיש המלצה אחרת? 🙏🏼

שלום רב, את השינויים תתחיל לראות רק 3 חודשים אחרי שהתחלת טיפול, נדיר לראות לפני. הסבלנות משתלמת 😉. שבוע טוב ושמור על עצמך, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל. www.mypodclinic.com

שלום, יש לי שאלה קצת מוזרה אבל מנסה.. מזה שנים בכל פעם שאני קונה נעליים הם לא מחזיקים לי מעמד ואני נאלצת לזרוק אותם אחרי תקופת שימוש קצרה. קניתי נעליים וסנדלים של כל מיני מותגים ואפילו השקעתי ביקרים ביותר. אבל שום דבר לא עזר. אני מגיעה לזה שאני נאלצת להוציא מאות שקלים בכל פעם שמגיע שוב חורף/קיץ כי אין לי שום נעל שנשמרה מפעם קודמת ואני צריכה לרכוש כל פעם 4-5 זוגות רק כדי שיהיה לי לחודשים הקרובים. אני לא מכירה מישהו שזה קורה לו ומישהי העלתה השערה שזה אולי קשור לצורת ההליכה שלי או איך שאני דורכת על הרגל. אני לא רואה משהו חריג, אבל יכול להיות הסבר לזה? תודה

26/12/2023 | 04:58 | מאת: מירה

לפני 10 ימים הוציאו לי את הציפורן בבוהן עקב מכה חזקה שקיבלתי והציפורן התרוממה , השתמשתי בפולידין והיום האצבע נראת כמו פצע יבש , האם מותר כבר להרטיב במקלחת?

שלום רב, בהחלט, ניתן להרטיב וחשוב לייבש אחרי עם פולידין . החלמה מהירה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

היי, תודה מראש על המענה אני מטופל בטרבינפין מזה חודשיים לטיפול בפטרת הציפורן. עשיתי היום בדיקת דם כמדי חודש, והיה תוצאה של Urea 16.8 הבנתי שזה קשור לתפקודי כבד האם זה אומר משהו? זה קשור? עלי להפסיק בטיפול? שוב תודה מראש

שלום רב, בדיקת UREA בודקת את רמת החנקן בדם המעיד על תפקוד כליות, ונכון גם שה UREA בדם הוא תוצר מטבולי של חלבונים בכבד. עליך לבדוק מה היה בבדיקת דם לפני, האם הערך עלה משמעותית, ואם כן עליך להיוועץ עם הרופא המטפל. יתכן ונכון לעשות הפסקה של חודש לחזור שוב על הבדיקה ולראות אם יש שינוי, חודש לא יקלקל את הטיפול שנעשה עד כה. בהצלחה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

תודה על המענה הפוך הערך צנח משמעותית בבדיקה קודמת היה 33.5 וכעת 16.8

17/12/2023 | 17:42 | מאת: נועה

שלום, בבוהן ברגל בצד אחד פעם ראשונה בחיי התפתחה ציפורן חודרנית. תפסתי את זה ממש בהתחלה, גזרתי ממש מעט רק את החלק שחדר ומאז אני שמה צמר גפן מתחת כדי שלא יחדור שוב לעור. אני מסתכלת על הציפורן והיא לא חודרת כרגע. אבל איפה שהיא חדרה (לפני כ-5 ימים) עדיין יש אדמומיות וטיפה כאב (לא משהו רציני). השאלה שלי היא: האם זה יעבור לבד? האם צריך ללכת לרופא משפחה שירשום משחה מסויימת? האם צריך טיפול אחד? האם אני יכולה ללכת לבד לקנות משחה ללא מרשם רופא? תודה

שלום רב, אם יש אודם עדיף משחה אנטיביוטית 3-4 ימים כמו פוסידין או מופירוסין, לבקש מרופא משפחה פעם ביום מספיק למרוח . בהצלחה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

10/12/2023 | 19:49 | מאת: לבדינסקי אסתר

מה צריך לעשות כשהציפורן תנשור? האם צריך לחבוש אותה לפני הנשירה או אחרי הנשירה? צריך למרוח תרופה\קרם אחרי הנשירה?

שלום רב, אין צורך לעשות כלום, הציפורן תצמח חזרה כמו שצריך. רק לא להתעסק איתה. אין צורך במשחה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

היי קיבלתי אתמול מכה חזקה בבוהן והיא התרוממה ונראה כאילו התנתקה באזורים מסוימיים ורק החלק התחתון מחזיק אותה, יוצא לי כל הזמן נוזל שקוף מהבוהן ומתחת מוגלה ומסביב לבוהן יש נפיחות ואדמומיות האם כדאי ללכת למוקד כדי שיתלשו לי אותה או לחכות שתצא לבד ?

שלום רב, שאלה קצת בעייתית בלי שאראה מה המצב, לפעמים טיפול מקומי במשחה אנטיביוטית או אנטיביוטיקה פומית וחיטוי הפצע מספיקה, ואז פשוט לתת לציפורן להתנתק לבד ולחכות לצמיחה חדשה. ולפעמים בגלל המצב עדיף להסירה. ממליצה לגשת לפודיאטר כדי לאבחן ולתת טיפול בהתאם. החלמה מהירה, בהצלחה, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

06/11/2023 | 21:24 | מאת: אנונימית

שלום, היום עברתי ניתוח להסרת ציפורן חודרנית, וההנחיות שקיבלתי מהרופא היו למחרת הניתוח (מחר) להסיר את התחבושת בעזרת השריית האצבע במים פושרים, ייבוש ומריחת משחה שנקראת אפלומצין 20GR ולאחר מכן שוב חבישה. לבצע פעמיים ביום למשך שבוע עד הביקורת. רציתי לשאול קודם כל אם ההנחיות נכונות? קראתי בכל האתרים שאין להסיר את החבישה/ להרטיב עד הביקורת שמתבצעת שבוע אחרי? תודה רבה מראש

שלום רב, ההנחיות שלי במרפאה שונות: 1. 48 שעות ראשונות מנוחה, לא להרטיב, ולא לגעת בתחבושת. 2. מהיום השלישי להסיר תחבושת לפני מקלחת, להתקלח מקלחת רגילה (ללא תחבושת), ואחרי מקלחת להשרות למשך דקה את הרגל בגיגית עם מים נעימים (לא קר מידי ולא חם מידי, מה שמרגיש נוח) עם 10 טיפות פולידין. להוציא את הרגל לייבש עם גזה ואז לטפטף שוב פולידין נוזלי על הפצע. להשאיר פתוח 10 דק' ולחבוש עם גזה אחת סטרילית 5/5 ופלסטר כדי שתקבע את התחבושת. 3. יום למחרת אותו טקס רק הפעם להשאיר פתוח 20 דק' עם פולידין, ואז לחבוש. כל יום להוסיף עוד 20דק'. 4. שבוע מיום הניתוח שוב אחרי גיגית פולידין נוזלי ואחרי שטפטפת פולידין, לא לחבוש, ללכת לישון עם זה פתוח. בבוקר אם אתה נשאר בבית לא לחבוש אלא להמשיך לטפטף עוד פולידין ולהשאיר פתוח ורק אם יוצאים מהבית לחבוש. לא לנעול נעליים סגורות ולא להתעמל שבועיים. לגבי משחה אנטיביוטית, אני נוטה לתת אנטיביוטיקה פומית ל 10 ימים למנוע דלקות ולייבש את הפצע מהר יותר. משחה אנטיביוטית בדר"כ משאירה את הפצע לח ואני לא אוהבת כל כך. אבל יחד עם זאת אם זה מה שהמנתח המליץ אז כל פעם לפני החבישה החדשה אחרי שנתת לבוהן להתייבש עם הפולידין למרוח שכבה דקה מאוד של המשחה האנטיביוטית. רק ל 10 ימים . בהצלחה, החלמה המהירה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים, יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

02/11/2023 | 19:06 | מאת: יוסי

אני מטופל בכדורים טרבינפין תוצרת חוץ ועבר לי כל הפטריות בציפורניים ברגל וביד רק נשאר לי הציפורן הבוהן עבה גדילה לא נכונה עדיין נגועה אם אפשר לצלם ולשלוח

שלום רב, מכיוון שאינני מכירה את הציפורניים לפני הטיפול ולא את ההיסטוריה שלך, ממליצה לשלוח לרופא המטפל גם הוא בחו"ל למייל, כך אני עושה עם מטופלי, אני חושבת שהייעוץ שלי לא מלא בהינתן שלא נפגשנו בעבר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

כבר למעלה משמונה שנם אני סובל מהרדמות בכף הרגל בין בעמידה ובין בהליכה. עשיתי בדיקות עצביות, הולכת חשמל mri

שלום רב, יש כאן המון מרכיבים חסרים, גיל? רקע רפואי? תוצאות של בדיקות עד כה? ממליצה להגיע לנוירולוג או לקבוע פגישה מסודרת אצל פודיאטר, מאוד קשה לתת אינפורמציה כך משום שלהרדמות יכול להיות מספר גורמים. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

17/10/2023 | 20:57 | מאת: אמילי

היי, הפדיקוריסטית הוציאה לי את החודרניות לפני כשבוע, טיפלתי כל יום: פעמיים ביום מים עם סבון/סודה לשתייה ולאחר מכן מרחתי סינטומצין. שמתי גם מעט צמר גפן מתחת לציפורן כדי שלא יצמח שוב. עבר שבוע הכאב עבר אבל ועדיין אין שיפור משמעותי באודם ובנפיחות. האם זה תקין?

שלום רב, התשובה היא, לא, זה לא תקין. גשי לפודיאטר בבקשה, או רופא משפחה למשחה אנטיביוטית. אם אין הטבה, לא רופא עור ולא כירורג לגשת לפודיאטר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים . יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

18/10/2023 | 15:27 | מאת: אמילי

תודה על המענה. האם סינטומצין נחשב למשחה אנטביוטית או שיש אחרת שהיא טובה יותר? הייתי אצל רופא והוא נתן לי אנטיביוטיקה שלוקחים דרך הפה וגם זה לא עזר.

11/10/2023 | 22:03 | מאת: ריקוש79

החל מחודש יוני התחיל לי כאב אודם ונפיחות בבוהן ימין רופאת משפחה אמרה לי למרוח משחה אנטיביוטית 2 פעמים ביום ולעשות אמבטיה עם מים וסבון וללכת לפדיקוריסטית אכן עבר לי אחרי 3 ימים הייתי אצל פדיקוריסטית שטענה שאין לי ציפורן חודרנית אחרי חודש שוב,חזר זיהום שוב מרחתי ועשיתי אמבטיות ועבר ואז החל מחודש סםטמבר חזר ולא עוזב אותי עד עכשיו למרות שכבר מרחתי מליון סוגי משחות כבר חודש וחצי ברצף משתפר מעט אחרי שבוע צריכה להחליף משחה כי כבר לא מועילה אגב כבר 4 חודשים שהולכת רק עם סנדלים ולא עם נעליים סגורות . הייתי לפני שבועיים בחול הייתי עם נעלי ספורט רחבות ולמרות טיפול עם משחה אנטיביוטית ואמבטיות החמיר המצב ואפילו יצא מוגלה רופאת עור אומרת שאין מה לעשות שזה פרונכיה ורק ככה מטפלים אני חסרת אונים עוד מעט יתחיל החורף וגשמים ואני לא יכולה להשים נעליים סגורות כי ישר כואב ומתנפח ומחמיר וגם לא יכולה להפסיק להשים משחות כי ישר מחמיר שמפסיקה מה לעשות????

שלום רב, מאוד לא קל היה לי לקרוא את המייל הזה משום שהטיפול שקיבלת היה לא נכון. אני ממליצה לך דחוף! להגיע לפודיאטר, לא רופא עור, לא כירורג, אלא פודיאטר, עליך להבדק ולקבל טיפול בהתאם. יש רשימת פודיאטרים ברשיון משרד הבריאות באתר של משרד הבריאות כך לא תמצאי את עצמך עם כל מיני "מומחים" שלא מבינים בבעיה שלך, לא פדיקור ולא פדיקור רופאי, ולא פודולוג. בהצלחה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלוצ וכירורגית ציפורניים, יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

הייתי אתמול אצל רופא אורתופד כף הרגל אמר לי שלפי דעתו יש פיטריה עקשנית על הציפורן ולכן גם הזיהומים אמר שאין צורך בהתערבות ניתוחית לחזור לרופא העור לקבלת טיפול אינטנסיבי השאלה למה ברגע שמפסיקה למרוח משחה אנטיביוטית אחרי כמה ימים חוזר הזיהום?במיוחד אם מאמצת רגל לדוגמא נהיגה של שעתיים או הליכה מרובה הזיהום חוזר האם בכל אופן כדאי לי ללכת לרופא פודיאטר?? אני ממש חסרת אונים ולא יודעת למי לפנות שיעזור לי בבעיה שלי

04/10/2023 | 07:16 | מאת: ענת

שלום אני מחפשת נעלים נוחות לסוכרתיים אשמח לקבל המלצות תודה

שלום רב, נעלי הליכה מומלץ על NEW BALANCE או מעלי BROOKS או נעלי XELERO. ואם יש בעיות בחלק של הכף רגל שקרוב לבהונות אז נעלי MBT. מעלי יום יום יש מגוון חשוב לדייק ברוחב הנעל ולא רק באורך. מעלי טבע נאות, דר פלקס Dr Flex, נעלי קלארקס Clark’s, Arche וכמובן שהיד עוד נטויה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורנים, יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל. www.mypodclinic.com

27/09/2023 | 09:49 | מאת: רבקה

מזה כחודשיים אני מורחת אמטריקס על הציפורן. במקביל גוזרת מידי פעם את החלק הנגוע שהתרומם ותלוי באוויר. אני קרובה למצב שיהיה קטע קטן של ציפורן נקיה ללא חלק נגוע. האם להמשיך למרוח את התרופה ? על הציפורן הגדלה ? על בסיס הציפורן ?

שלום רב, בהחלט, להמשיך עד שתראי שהציפורן נקיה. בהצלחה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

27/09/2023 | 23:43 | מאת: רבקה

תודה. האם להמשיך ולמרוח גם על מיטת הציפורן ?

26/09/2023 | 17:43 | מאת: דליה

יבלת מכאניתמה הן דרכי הטיפול, פרט לניתוח?

שלום רב, ישנם סוגים שונים של יבלות בכף רגל, יבלות לחץ, יבלות ויראליות, יבלות משפשופים ועוד. שאלתך קשה מאוד לענות בגלל שאין לי מול עיניי את הממצא, הדבר הנכון הוא להגיע לבדיקת ייעוץ ומשם להתקדם. יבלות ויראליות ויבלות לחץ בגישה הפודיאטרית אינן בעלות פתרון אחד בשם ניתוח, יש מגוון רחב מאוד של טיפולים רק שצריך לאבחן את הבעיה ראשית. את מוזמנת להיכנס אלי לאתר ולקרוא על יבלות לחץ או ויראליות. בברכה ושנה טובה, קרולין צמח פודיאטרית, מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

20/08/2023 | 00:55 | מאת: מוריה

שלום דוקטור פניתי אלייך כאן על שבר שיש לי בציפורן שלא יכולתי להוציא. עכשיו קיבלתי מכה קלה והציפורן נשברה, יורד קצת דם ויש צד שהייתי צריכה קצת למשוך אז גם קצת כואב.. עכשיו החלק העליון של הציפורן שבור ויש לי ציפורן מהאמצע.. האם יתכן והציפורן תצמח אל תוך הבשר או שהציפורן מעצמה מתרוממת וצומחת כרגיל? יש צורך לחטא או שאין משהו מיוחד לעשות? תודה

שלום רב, חיטוי תמיד טוב, ולא לגעת כרגע הציפורן אמורה להסתדר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

16/08/2023 | 21:48 | מאת: רוני

מזה כחודשיים עם שינויים בציפורני הידיים- התרוממות ממיטת הציפורן לכדי רווח עם קשקשים, התקפלות הקצוות והתעגלותן עד לפציעת העור, וכיום התנתקות פינות הציפורן עד לבסיס. עשיתי בדיקה מיקולוגית, ממתינה לתשובה בעוד כחודש, בינתיים מרגישה התפשטות מהאגודלים לאצבעות ולזרתות סהכ 6 אצבעות. בשיחה עם רופא און ליין, אמר שלא מדובר בפטריה אלא בדיסרופיה עקב שימוש בלק ג׳ל והציע שאמשיך למרוח חומץ תפוחים (חומר טבעי, אני מניקה) שיעזור למניעת ההתפשטות. 1. האם חומץ תפוחים אכן עובד? יש חומר נוסף שיכול לעקב את ההתפשטות 2. במידה ומדובר בפטריה מהן הטיפולים הידידותיים לאישה מניקה? 3. האם אני עלולה להדביק את התינוק שלי או להעביר את הפטריה לאזורים שונים?

שלום רב, אכן נשמע כמו ONYCHODYSTROPHY שלגמרי מתאים לטיפול ג'ל שהוא הכי! לא מומלץ בעולם. בכל מקרה, נכון לתת לזמן לרפא ולשקם, לא לעשות טיפולי מניקור פדיקור בזמן הקרוב. לאישה מניקה טיפול לפטרת EMTRIX מומלץ. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

16/08/2023 | 11:25 | מאת: מיואשת

מזה כמה חודשים סובלת מקילופים חתכים ממש דם בכל אצבעות כף הרגל הימנית ובמיוחד בין האצבעות של כף רגל ימין. לאחרונה רואה שזה מופיע גם בשתי כפות הידים ובאצבע אחת מרגל ימין. רופא עור שראה לפני כחודשיים אמר שמדובר באקזמה ורשם משחת אלוקום שלא עוזרת. מלבד ריח מאוד חריף וגירוד בלתי פוסק יש ממש מים וכל העור נראה פתוח איך כדי לטפל והאם בכלל כדי לחבוש את כל האצבעות ?

שלום רב, נשמע כמו אקזמה, אולי צריך להוסיף קורטיזון, ממליצה לחזור לרופא עור לשאול. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

09/08/2023 | 16:31 | מאת: מוריה

שלום דוקטור אשמח לעזרה יש לי שבר באמצע הציפורן בבוהן שממש נראה כאילו צומחת ציפורן ומעלה עוד חתיכת ציפורן אך ניסיתי לרומם קצת את החלק השבור ולא נראה שיש ציפורן כפולה.. נראה שיש בציפורן קצת פטריה. אציין שעשיתי ניתוח של ציפורן חודרנית לפני כבערך חצי שנה בשתי הרגליים וראיתי בשתיהן כבר אז שיש סוג של סדק אך לא התייחסתי כי חשבתי שזה מהניתוח אבל עכשיו כמו שציינתי באצבע אחת זה ממש התרומם. אי אפשר לתלוש כי לא כל הציפורן בחוץ. מה ניתן לעשות?

שלום רב מוריה, שאלה מאוד קשה, ראשית כי הציפורן לא לנגד עיני ואני לא כל כך מצליחה להבין מאיפה מתחיל השבר, שנית, שבר יכול להיות תוצאה של דברים שונים וגם פה אני לא רוצה להיכנס לזה משום שלזרוק אופציות באוויר בלי שאני מבינה ואת מבינה מה זה סתם יבלבל אותך. לכן צר לי שאני לא באמת עונה לך על השאלה, ממליצה לך להגיע למומחה ציפורניים פודיאטר/רופא עור להראות את הציפורן כדי לקבל תשובה נאותה במדויקת. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

04/08/2023 | 10:47 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לי יבלות corn על אצבעות הרגליים בעיקר באצבע (זה ככל הנראה נגרם כתוצאה מנעליים צמודות כמו עקבים וכו )יש טיפול שניתן להסיר את זה בלא ניתוח עדיף טבעי?

שלום רב, בלי קליניקה, כלומר ללא נוכחות היבלת מול עיניי מאוד קשה לי לענות על המקרה שלך. בגדול זה תלוי מה הממצא, היכן, והסיבה, לפעמים עדיף לא לגעת כי זה רק מסבך ולפעמים עדיף לנתח כי אין דרך טובה יותר להפטר מזה. ממליצה על פגישה אצלי או פודיאטר אחר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

28/07/2023 | 18:37 | מאת: ארי

בבוהן הרגל הימנית קיבלתי מכה חזקה בציפורן והיא ממש התרופפה ונשארה מחוברת רק בשורש, הלכתי לכירורג והוא אמר לי שהיא תיפול או שהוציא אותה לבד בבמקלחת, הוצאתי אותה לבד אך נשארה חתיכה ממש קטנה מחוברת שאינני מצליח להוציאה כי היא ממש חצי בתוך העור, האם זה בעיה לגדילת הציפורן בעתיד?? תודה!

שלום רב, אין שום בעיה, הציפורן תצמח טוב בכל מקרה. היא תגרור איתה את החתיכה שנשארה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

11/07/2023 | 12:51 | מאת: מוריה

שלום דוקטור לפני כחצי שנה עשיתי ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית ב2 הרגליים בשני הצדדים ולאחר החלמה עברו לי הכאבים. לאחרונה, התחילו לי לחשוב שוב פעם הצדדים בשני האצבעות.. אציין שאני בקושי גוזרת את הציפורן ואין סיכוי שזה מגזרה לא נכונה.. האם יתכן ששוב חוזרת לי הציפורן החודרנית? מה לעשות? אם אפשר לשלוח לך תמונות אודה לך מאוד מאוד כי יש לי עוד הרבה

שלום רב, חשוב במקרה כזה להסתכל מקרוב ועל מספר פרמטרים כמו הנעלה, פדיקור, הובי כמו ספורט וכדומה. קשה מאוד מתמונה לזהות את הבעיה, חייבים פנים מול פנים . ממליצה להגיע לפודיאטר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

היי יש לי פטרת בציפורני הרגליים כבר כמה שנים שעכשיו מטופלת אצל קוסמטיקאית רפואית והציפורניים נראות הרבה יותר טוב אבל כל מה שמסביב לאגודל נראה נפוח,לפני כן ממש בהתחלה של הפטרת העור שמסביב היה אדום וחם אבל זה כבר לא הצבע מסביב יותר כהה ורק נשאר נפוח מסביב לאגודלים(בלי תחושה חמה או הרגשה מיוחדת) ובקצה העליון של האגודל העור נפוח וכמו מפריע לציפורן להמשיך בצורה ישרה ולהגיע עד הסוף כמו ציפורן רגילה.מה אפשר לעשות?חסר עצות

שלום רב, עליך להפסיק כל טיפול שאת עושה ובטח אצל פדיקוריסטית. ולגשת או לפודיאטר או רופא עור. אין ביכולתי לייעץ לך בלי לראות קליניקה. בהצלחה , קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

03/07/2023 | 10:16 | מאת: מירי

לפני שנתיים עברתי עקירת ציפורן חודרנית. כיום יש גוש צהוב לא נראה כמו ציפורן חדשה. יש דרך לטפל בזה אסטטית?

שלום רב, בעקרון שיוף יכול להיות טוב, אבל כמובן שתשובה טובה יותר היא אם רואים את המצב בפועל. ממליצה לגשת פודיאטר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית, מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

01/07/2023 | 19:18 | מאת: אנונימית

היי, בחודש יוני שעבר (לפני כשנה) הייתה לי נפיחות ואודם סביב הציפורן בבוהן ברגל עד שנהיו כאבים בלתי נסבלים, הלכתי למיון ועשו לי הליך שנקרא ״פלוקטואציה״ וחבישה עם פולידין. אמרו לי שתצמח ציפורן חדשה ובריאה. עכשיו מופיעות 3 שכבות של ציפורניים כאשר הציפורן החולה (בגוון חום אפור) נמצאת בסוף הציפורן, באמצע ציפורן עם קצת גבעות ובבסיס מופיעה ציפורן בריאה אך לא נראית צמיחה. יש לציין כי אין כאבים. השאלה שלי היא האם זה בסדר שהציפורן הבריאה טרם צמחה כי עברה שנה והציפורן החולה בסופו של דבר תתנתק לבד או שיהיה צורך בהליך כירורגי? ההליך שעשיתי כאב לי מאוד ואני מפחדת ללכת לרופא מבלי לדעת מה הולך לקרות לכן אשמח לקבל פה חוות דעת ראשונית האם זה תקין.

שלום רב, תניחי לציפורן לבד לסיים את מסלול הצמיחה, אלא אם יש כאבים או פחד שהיא תיתלש לך אז גשי לפודיאטר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

22/06/2023 | 18:11 | מאת: אפרת

סובלת כמה זמן מציפורניים צהובות . הלכתי לרופא עור פעם ראשונה נתן טיפות אגיספור ואמטריקס. אחרי חודש הלכתי פעם שנייה לרופא אמר רק אגיספור. עכשיו יש רווח בין הציפורן למטה כאילו שבור . מה לעשות?

שלום רב, נראה כי הייתה שם טראומה, כמובן בלי לראות קלינית מאוד קשה להגיד שאני צודקת, הכי נכון לעשות בדיקה מיקולוגית משטח ישיר ותרבית לבקש מרופא משפחה בקופת חולים ולחזור עם התשובות לרופא עור או פודיאטר ומשם להתקדם. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

22/06/2023 | 18:31 | מאת: אפרת

עשיתי בדיקה אצל אחות בקופת חולים . חזרתי אל רופא העור אמר שאין פטריה . אבל נתן לי אגיספור טיפות . לא היה מוטרד מזה שהראיתי לו את הציפורן ששבורה למטה. הרווח הוא למטה בציפורן לבשר . מה לעשות ?

לאיזה רופא לגשת לטיפול בפטרת ? אמרו לי ,פודיאטר . אבל מה עושים שאין רופא בתחום זה בק"ח מכבי באזור מגורי.

שלום רב, יש לגשת או לרופא עור, או לפודיאטר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

06/06/2023 | 20:55 | מאת: רוני

שלום רב עשיתי ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית , משום מה אני לא מרגיש כאב וגם נראה שהרופא חבש חזק עד כדי שנעצר לי הדם , הרופא אמר להוריד אחרי 24 שעות מה לעשות אני לא מרגיש את האצבע ??? תודה רבה..

שלום רב, אנחנו אחרי 24 שעות. מקווה שפתחת והכל תקין . בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.my pod clinic.com

08/05/2023 | 20:59 | מאת: תומר

שלום רב, קיבלתי מרשם לטיפול אגיספור לציפורניים בשל פטרת, ללא הנחיות מדויקות. מלבד לטפטף על הציפורניים, יש עוד מה שכדאי לעשות? (לגזור / לשייף...?). ואיך אני יודע מה יעילות הטיפול? כרגע לאחר כשבוע אין שינוי נראה לעין.

שלום רב, ראשית בגלל שאין לי את הציפורן שלך לנגד עיני אז קשה לי קצת לענות, הטיפול באגיספור הוא מאוד קליל, לא מסוכן אבל תוצאות נמוכות או כמעט ולא אם יש פטרת נרחבת, בהחלט שיוף יכול מאוד להועיל. ממליצה לחכות לפחות 4 חודשים ואז לאמוד את השינויים, אם אין שינוי אז לחזור לקבל טיפול ממצא יותר. ממליצה אחת לחודש לצלם למעקב. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic@com

לפני כשבועיים הייתי אצל פונולוגית שטיפלה לי בציפורן החודרנית. במהלך הטיפול נכנסה עמוק מאד עד בסיס הציפורן. מאז נהייתה דלקת וכאבים עזים.חזרתי אליה והיא אמרה שהכל בסדר. אחרי שבועיים של אנטיביוטיקה הן בבליעה והן מקומית. הכאבים עדיין עזים מאד כל נגיעה באזור או אפילו בציפורן עצמה אני בשמיים מרוב כאב שלא לדבר על זה שלא יכולה לשים נעל דבר שפוגע לי גם בספורט. לפני הטיפול שלה זה כאב אבל לא דומה בכלל. מה ניתן לעשות ולמה זה יכול להיות . תודה

שלום רב, תשובתי מורכבת משני חלקים, הראשון האם הבחורה שהלכת אליה אכן תחת הכשרה של פודולוגית, לצערי יש הרבה מאוד מקרי התחזות והטעיית הציבור בגלל שאין אכיפה בנושא זה, אי לכך רבים הנזקים שמגיעים אלי בגלל חוסר מקצועיות של המטפלים. החלק השני של תשובתי היא לייעץ לך חלקית משום שאת אינך מולי ואני לא באמת רואה את הנזק שנעשה לך, אבל לפעמים הגזירה העמוקה לא נכונה ולא נעימה ויחד עם זאת אם נותנים לזמן לרפא את המצב (ואכן הדלקות עוברות ואת נותרת רק עם אי נוחות) אז לכשתצמח חזרה הציפורן הכל ישוב על מקומו בשלום, כלומר תני לזמן לעבוד בשבילך. במידה והמצב לא טוב, עליך להגיע לטיפול ואבחון כדי למנוע החמרה ונזק נוסף. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

29/04/2023 | 13:56 | מאת: לולה

היי, בת 25 בריאה בדרכ, שמתי לב שניה לי בשני הבהונות ברגליים חצי ציפורן אדומה ממה זה יכול לנבוע ? תודה .

שלום רב לולה, אדום יכול להיות התחלה של שטף דם, או לחץ. יחד עם זאת מבלי לראות את הממצא אין באפשרותי לאבחן את הציפורן וממליצה להגיע לאבחון. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

16/04/2023 | 12:39 | מאת: שמואל

נסיתי לוסריל כמו כן מלא לקים לפטרת עכשיו התחלתי כדורים אבל לא רואה שינוי יכול להיות עקב זה שהזנחתי שנים יש לי פשוט כמו גוש נגוע מעל כל צפורן האם יש משהו עוצמתי באמת לטיפול חיצוני מקביל לכדורים שיתן כח לכדורים לפעול טוב נסיתי כבר חומץ ואבקת סודה ושמן עץ התה האם יש משהו יותר חזק תודה

שלום רב שמואל, האם נעשה בדיקה מיקולוגית לפני הטיפול התרופתי? המפתח להצלחת הטיפול התרופתי (שהוא ללא ספק הכי יעיל) הוא לדעת את סוג הפטרת שלך. לכן ללא מיקולוגיה יש בעיה לתת לך תשובה. משום שיתכן ואתה לוקח את התורפה הלא מתאימה לפטרת. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com קרולין צמח פודיאטרית

16/04/2023 | 17:03 | מאת: שמואל

עשיי דגימה מקולוגית ונתנו לי טארבינפין ולא רואה שינוי

יש לי פטריה בכל העצבעות של הרגל לוקח טארבינפין שמעתי שמים מאד מדליקים את הפטרת האם יש איזה מוצר שניתן לחבוש לצפורניים שימנע לגמרי חדירת מים תודה

שלום רב, מים חשובים מאוד, הם מנקים ומחטים את הרגל ולכן לחלוטין להרטיב ולשטוף במקלחת. לשהות במים ציבוריים זמן רב לא בריא אבל כל השאר בבית, מצוין. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

13/04/2023 | 18:29 | מאת: יעל

האם תרופת איטרנול משמינה ? זה תרופה לפטריה בציפורניים , קראתי שכמה אנשים שלקחו תרופה זו עלו במשקל ואני מאד חוששת להשמין

שלום רב, תופעות לווואי הן אינדיבידואליות ואינן מגיבות אותו דבר אצל כל אחד. אם לא תנסה לא תדע. בריאות והצלחה בטיפול, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

10/04/2023 | 18:38 | מאת: דניאלה

עשיתי תרבית של קרקפת , והגיעו תוצאות חלקיות , שבהן רשום , בבדיקה מיקרוסקופית נראו ספורות בודדות , והשאלה שלי מה זה ספורות בודדות ,? האם זה אומר שזה פטריה בקרקפת וצריך להתחיל בטיפול מיידי ? ואם כן מה הטיפול בפטריה בקרקפת ?

שלום רב, בגדול פודיאטר מטפל רק ברגליים אבל לשאלתך אוכל לענות, ראשית הבדיקה שעשית בנויה משני חלקים מיקרוסקופית( קיבלת תשובה חיובית) ותרבית( עדין אין תשובה). הבדיקה השניה היא המפתח לטיפול ולכן לא מומלץ להתחיל טיפול אלא לחכות לתוצאה סופית ואיתה לחזורלרופא עור. חג שמח, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

02/04/2023 | 16:52 | מאת: מוריה

שלום, עברתי לפני 5 וחצי שבועות ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית ב2 הרגליים. עכשיו, אני רוצה לחזור לנעול נעל סגורה וכן לגזור ציפורניים אבל מפחדת מאוד לנעול נעליים מהחשש שהם יעשו לי שוב ציפורן חודרנית או לגזור ציפורניים מהחשש שאגזור לא טוב. יש לך טיפים? איך את מציעה לגזור? עדיף להימנע מלנעול נעליים חדשות? (חג וכו..)

02/04/2023 | 17:21 | מאת: מוריה

אציין שניסיתי להשים נעליים כבר, ברגל אחת כמעט ולא מורגש אבל ברגל השניה הצד המנוח די כואב.. זה גם מלחיץ אותי. האם זה בסדר?

שלום רב, אחרי 6 שבועות כמעט אין סיבה לפחד מנעל סגורה, יתכן ויהיה רגיש בהתחלה אבל לא רואה סיבה לדאגה. בקשר לגזירת ציפורניים ממליצה רק לגזור ישר, כבר אין פינות חודרניות יותר אז לא להכנס פנימה. בברכה וחג שמח, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

שלום רב, מכיוון שאני לא רואה את הרגל אז קשה לי לענות לך למה כואב לך אחרי 6 שבועות. מציעה לגשת למנתח ולשאול. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית

שלום, לפני כ5 וחצי שבועות עברתי ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית, המקום לא כואב אבל כן רגיש ויש גלד שחור שכתבת לי בשאלה אחרת שזה לא מפריע אבל העניין הוא שניסית לנעול נעל לכמה דקות והציפורן עצמה כואבת ולא הצדדים המנותחים. האם זה בסדר? בכל זאת להשים נעל?

שלום רב, גלד יכול להפריע כמעט כמו ציפורן, אין בעיה עם נעליים סגורות, ממליצה להמשיך לטפטף פולידין נוזלי ולחכות שהגלד ייפול, אז ירד הלחץ. אם יש כאבים במקומות שאינם אזור הניתוח אז יש לבדוק אותם באופן פרטני. חג שמח, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

29/03/2023 | 17:24 | מאת: יוני

שלום אני לוקח טרבינאפין כבר 3 חודשים וכמעט ונעלם לי כל הפטריה ברגליים הבדיקות הראשוניות שעשיתי היו תקינות אבל עכשיו אנזים אחד יצא לא תקין שם האנזים: ALT-(gpt) תוצאה - 46 האם אני אמור להפסיק ולהרוס את כל מה שעשיתי עד עכשיו או שאפשר להמשיך עוד חודש עד שיעלם לגמרי ?

שלום רב, מציע לך לחזור שוב על הבדיקה ואם התוצאה גבוה לגשת לרופא המטפל ולהיוועץ איתו ( לא להמשיך על דעתך). בברכה וחג פסח שמח, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים , יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

27/03/2023 | 22:45 | מאת: מוריה

שלום, לפני 5 וחצי שבועות עברתי ב2 הרגליים ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית, כיום האזור לא כואב אבל כן עדיין רגיש, מסביב לציפורן יש שחור (הבנתי שמדובר בקרישי דם). כמעט ולא מדמם בכלל, האם אפשר לחזור להשים גרב ונעל? אם לא, מתי?

28/03/2023 | 16:09 | מאת: מוריה

אשמח לתשובתך❤

שלום רב, נראה כי המקום החלים, גלד כבר לא אמור להפריע, את יכולה לנעול נעליים סגורות. רגישות זה אישי מאוד יכולה להיות רגישות תקופה ואז הכל יעבור. פסח שמח, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

29/03/2023 | 08:59 | מאת: מוריה

ניסיתי אתמול להשים גרב ולנעול נעל סגורה, הציפורניים קצת כואבות בתוך הנעל, בכל זאת להשים נעל? הכאב לא יזיק?

1 2 3 4 5 6 > ... 6