עדשות לבן 13?
דיון מתוך פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה
שלום ד"ר נוימן, בני בן כמעט 13 ומרכיב משקפיים. (קוצר ראיה קל). מלבד זאת העיניים, תודה לאל, בריאות. בגלל לחץ חברתי והרגשה אישית לא נוחה הוא מ -א - ד לוחץ עלי לעשות עדשות. מה דעתך העקרונית בעניין עדשות מגע לילדים? יש לי תור לרופא שלו השבוע אבל הייתי שמחה לשמוע קודם את דעתך. בתודה מראש.
אם מדובר בקוצר ראיה קל, האם בנך בכלל חייב משקפיים? אם בנך יכול להסתדר בלי משקפיים, אין שום צורך להרכיב אותם, מקסימום רק מתי שמעתיק מהלוח וכדומה, אבל סתם ככה, לא צריך. אני לא יודע אם הרופא יסכים איתי, אבל אי הרכבה של משקפיים מתי שאין בהם צורך יכולה גם למנוע עלייה במספר.
ללימור שלום, אני מסכים למה שכתב ק' (למה בעילום שם?) שייתכן שהרכבת משקפיים בזמן של התקדמות קוצר הראיה יכולה להחמיר את קוצר הראיה, במנגנון של המשך המאמץ לקרוב (אקומודציה) בזמן הרכבת המשקפיים.רק להעיר שזו השערה (עם הרבה תמיכה) ולא עובדה מדעית מוכחת. אפשר לנסות לרצות את כולם בכך שיסיר את המשקפיים בזמן קריאה, שעורי בית ובמחשב, אם זה נוח. אני מניח לפי השאלה שקוצר הראיה הוא כזה שהבחור לא מסתדר בלי תיקון. אין מניעה לעדשות מגע בהשגחה נכונה, לאחר בדיקת עיניים תקינה מבחינת הסגמנט הקדמי. דר. נוימן