עיסוי פרינאום

דיון מתוך פורום  הכנה ללידה

25/10/2015 | 00:48 | מאת: מורן

שלום התחלנו בעלי ואני לעשות את העיסוי וזה כואב לי נורא. רק שהוא שם אצבע בעדינות זה כבר שורף, וכבר כמה פעמים ניסינו וזה לא משתנה. אני מאוד חוששת מתפרים וקרעים בלידה (ראשונה) ואני מאוד רוצה להיות מוכנה כמה שיותר. בנוסף עכשיו אני עוד יותר בלחץ אחרי שהבנתי שאפילו שתי אצבעות זה גדול עליי שם...

מורן, לא לכל הנשים זה נעים לעשות עיסוי פרינאום. אם תרגישי שזה יותר מידי בשבילך, אפשר לוותר על זה. יש נשים שחוות כאב בעת חדירה או בדיקה וגינאלית. אם את חווה כזה דבר, יתכן שיש לך וגיניסמוס. את מוזמנת לקרוא על זה קצת יותר או לשאול את רופא הנשים שלך ולהבין האם מדובר על הסינדרום הזה. בנוסף, אני מציעה לנסות לעשות לבד עיסוי בפעמים הראשונות, כדי שתוכלי לגעת רק כמה שמרגיש לך נכון. ולאט לאט לצרף אותו לעיסוי תוך שאת מסבירה לו בדיוק מה את צריכה (אחרי שהבנת בעצמך). אם עדיין זה כואב. יש אפשרויות אחרות כמו קומפרסים של אדים (לשבת מעל קערת מים חמים עם מספר תמציות שמרככות. את אומרת שהפחד שלך הוא שאת לא גמישה שם למטה, ולא יכולה להתרחב, אבל כנראה שזה לא בעיה פיזית של התרחבות, אלא פעולה לא נכונה או מחסום אחר. אם אצבע אחת זה כואב מידי, אולי שווה לנסות את זה אחרת. ניתן גם להתייעץ עם פיזיותראפיסטית של רצפת האגן בפגישה מסודרת על העניין, ולראות מה יכול לעזור. המון בהצלחה ולידה טובה. חופית מנו-לידה בידיים חמות

מנהל פורום הכנה ללידה