בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

19/08/2015 | 17:45 | מאת: דוד

אני בן 63 ויש לי בעיות שקשורות בדילול הדם, הפרעות קצב ומחסור בוויטמין B-12. בזמן האחרון איני מצליח להירדם לפני השעה 01:00בלילה. השינה שלי קטועה ואני מתעורר מדי פעם ולעיתים זה קורה מהתכווצות וקפיצה לא רצונית של הגוף. רק בשעות הבוקר אני נכנס לשינה עמוקה ואז אני יכול לישון עד 10-11.איך אני יכול לשוב למצב שינה נורמאלי.

יצרת לך דפוס שינה בעייתי שהתמשכותו עלול ליצור בעיות בריאות נוספות או להחמיר את מה שיש לך. עליך לעשות מאמץ לחזור לשעות ערנות/שינה רגילות. אפשר בשלב ראשון אם אתה מתקשה בכך להעזר בתרופות שינה בפיקוח של רופא המשפחה(לאחר שיפור חייבים מיד להפסיק). יש מספר אמצעים הנכללים במסגרת של היגיינת שינה שעל ידי יישומם תוכל לשפר את השינה שלך. החשוב מכולם הוא ליצור מסגרת קבועה של 6-7 שעות שינה, כל אחד בהתאם לאישיותו, למשל ללכת לישון ב-12.00 בלילה ולקום בשעה 7.00. חשוב מאד להקפיד על מנוחה של לא יותר מ-20 דקות בצהריים. אלו אגב ההמלצות החדשות שצ.ה.ל עומד לאמץ לאחר שנים של משמעת שינה שלמעשה פגעה בבריאותם של החיילים. נוסף על כך הרץ חיפוש בגוגל בנושא היגיינת שינה כדי לרכוש משם הרגלי שינה נכונים. בקשר לויטמין B-12 בקש מרשם מרופא המשפחה. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ אבחון וטיפול רפואי.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה