תחושה מוזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

05/08/2015 | 14:44 | מאת: צח

שלום לך, לפעמים קורה לי שכשאני מתעורר באמצע הילה (לשירותים, לשתות...) ואז מנסה להרדם שוב, אני מתקשה להירדם מהסיבה הבאה: אני עוצם עינים ומנסה להיכנס לMOOD של שינה שוב אבל מתקשה כי אני מרגיש מן תחושה מוזרה שהיא (קשה לי להסביר אותה אז אנסה ואקווה שתבין למה אני מתכוון)- אני מרגיש כאילו שיש לי נמלים שהולכים לי בתוך זרם הדם, או שיותר נכון לומר שאני אילו מרגיש את הדם זורם בורידים/בעורקים וזה מפריע לי לישון כי זה מן תחושה מציקה ולא נעימה. ממש ממש מקווה שאני מובן. זה קורה לי רק בשעת לילה . לפעמים אני יכול לחוש זאת רק בצד אחד של הגוף (ברגל וביד) ולפעמים בשני הצדדים. מה זה יכול להיות ומה הפיתרון? אציין שזה לא קורה כל לילה אבל כשזה קורה זה מתיק נורא. תודה לך.

צח שלום. הסיטואציה שאתה מתאר מתאימה לתגובת חרדה ללחץ נפשי בו אתה נתון. ישנן דרכים שונות להתמודד עם זה ועליך לפנות לטיפול מקצועי בתחום זה. יחד עם זאת יתכן שבעזרת שיפור בהיגיינת השינה תוכל להקל על מצבך. למשל הפסק לשתות כשלוש ארבע שעות לפני השינה כדי שלא תצטרך ללכת לשירותים. כדאי להפסיק לשתות קפה החל משעות הצהריים. כדאי להפסיק לראות טלוויזיה כשעה וחצי לפני השינה וכו'. הרץ בגוגל חיפוש בנושא "היגיינת שינה" ותוכל למצוא הרבה עצות שיכולות לעזור לך ללכת לישון בזמן להירדם ולשמור על שינה רצופה. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ, איבחון וטיפול רפואי

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה