בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

05/08/2015 | 03:31 | מאת: שמוליק

1.אז ככה, הגוף שלי התרגל להירדם בבקרים(כלומר להיות ער בערבים ובלילה) ניסיתי להחזיר את הגוף למצב טבעי שבו הוא יירדם בלילה בעזרת שני דרכים : א. לקיחת כדור נירוסין 10 מ"ג,ומה שקרה בפועל זה שבאותו לילה נרדמתי אבל רק ל5.5 שעות ואז נאלצתי להשלים את השעות שינה(2.5 - 3 שעות שינה נוספות בערב) ואז שוב לחזור למעגל שאני נרדם רק ב5-6 בבוקר. או שבפעם אחרת כן הצלחתי להירדם בעזרת הכדור ל8 שעות,אבל כשהגיע הלילה הייתי אמנם עייף אבל הגוף לא הצליח להירדם בלילה בלי הכדור ונירדם רק בבוקר. לכן המסקנה שלי מהכדור זה שהוא מתאים רק לאירועים חד פעמיים שאני צריך לקום מוקדם בבוקר ובלי הכדור אני לא אצליח להרדם בגלל השעון הביולוגי או לחצים. ב. ניסיתי להרגיל את הגוף בלי כדור : כלומר במקום לישון בשעה 6 בבוקר כמו שאני רגיל, שרדתי ער עד שעה 10 בערב. התוצאה הייתה כמו בתוצאה עם הכדור, קמתי אחרי 5 שעות ואז נאלצתי להשלים את השעות בבוקר ושוב חזרתי למעגל הקסמים של להיות ער בלילה. האם יש לבעיה פיתרון?

שמוליק שלום. מתיאור דבריך עולה שאתה סובל משעון ביולוגי מוסט. אתה הופך יום ללילה וכתוצאה מכך כל תהליך השינה שלך שובש. ניתן להעזר בכדורי שינה לזמן קצוב כדי להקל על מצבך, אך הבעיה היסודית לא תפתר. לשם כך עליך להכניס את עצמך למשטר מאד מאד קפדני של שעות העירנות והשינה כדי לסדר את השעון הביולוגי. במצבך רצוי לעשות הפסקת נמנום בלבד(לא לישון) של 20 דקות בצהרים. בלילה לנסות בכל הכוח להיות ער למשל עד 24.00 במידה ואתה מתכונן לקום ב-7.00 בבוקר. מנסיוני אני יודע עד כמה זה קשה אך הכרחי. נסה להעביר את הזמן בשמיעת מוסיקה שיחות וכו' ולהפסיק צפייה בטלוויזיה כשעה לפני השינה. כן רצוי שתכנס לאינטרנט לפורומים בנושא היגיינת שינה וגם עשה חיפוש בנושא זה בגוגל ונסה ליישם את ההמלצות. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ איבחון וטיפול רפואי.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה