עייפות יתר מלווה בשינה מרובה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

29/12/2015 | 16:57 | מאת: דוד ס.

אני בן 24 וכבר שנים אני סובל מבעיה של עייפות יתר ביום שמלווה לעיתים בדפיקות לב מואצות, ראש וצוואר תפוסים. בד"כ אין לי שום בעיה להרדם אך כתוצאה מהעייפות אני נאלץ ללכת לישון גם באמצע היום. זה יכול גם להמשך 5 -4 שעות. בלילה אני ישן כ-7 שעות. קשה לי לתפקד במצב הזה ואני לא מצליח לעבוד בעבודה מסודרת. איך אפשר למצוא פתרון לבעיה שלי?

שלום דוד. נראה לי על פי דבריך שצריך לבדוק שתי אפשרויות. ראשית עליך לפנות לרופא המשפחה כדי לשלול בעיות פיזיולוגיות שניתן לגלותן ע"י בדיקות דם ובדיקות נוספות. במדה ולא קיימת בעיה כזו יתכן שאתה סובל מהפרעת שינה שיסודה בשבוש מחזור השינה שלך(או אולי משהו אחר). מקריאת התלונות שלך יתכן שאתה צריך להגדיל את מספר שעות השינה בלילה ולהקטין בצורה דרסטית את מספר שעות השינה ביום וזאת כדי להסדיר את מחזור השינה שלך. אפשרות זו או אולי בעיות אחרות מהן אתה סובל ניתן לאבחן במעבדת שינה. התייעץ עם רופא המשפחה בקשר לכך.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה