ivf

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

26/01/2016 | 16:31 | מאת: חסוי

שלום רב, אני בת 27 מיועדת לטיפולי ivf, הבנתי שאלו הם טיפולים קשים אך אני מפחדת יותר מכל מהזריקות האם המזרקים הם ארוכים או קטנים (כמו של האינסולין), וכמה זמן לוקח כל התהליך עד כניסה להריון? אשמח לקבל כל אינפורמציה אודות טיפול זה.[אציין כי הבעיה לא אצלי, ] תודה רבה.

28/01/2016 | 14:29 | מאת: שרונה צפריר

הי, אני מאוד מבינה את החששות שלך, הם מוכרים מאוד,בעיקר לפני הפעם הראשונה. אולי זה יעודד אותך, שהקושי והסבל שווים את הרגע, שבו את מחבקת תינוק בריא ושלם. הטיפולים קשים בעיקר בחלק הנפשי. נכון, גם הזריקות כואבות, אבל הלחץ והמתח קשים יותר (בעיני). אני לא יודעת איך נראים המזרקים של האינסולין, כך שאין לי אפשרות להשוות. בד"כ המזרקים של ההורמונים הם דקים, אבל זה תלוי בסוג ההורמון המוזרק.יש זריקות לא כל כך נעימות, ויש זריקות עדינות וקטנות. לפעמים יותר קל להתגבר על הפחד כשמישהו אחר מזריק לך...ולפעמים יותר קל להזריק לעצמך, כי אז יש לך שליטה מלאה על תהליך ההזרקה, כך שגם הכאב הוא בשליטתך (הדרכה יכול לתת לך אחות). שאלת כמה זמן לוקח עד שנכנסים להיריון....זה מאוד אינדיבידואלי. בגלל שאת צעירה, הסיכויים שלך טובים מאוד. הרופאים מדווחים על ממוצע של בין 3-4 טיפולים, אבל זו רק הסטטיסטיקה. מקוה שבמקרה שלך לא תזדקקי ליותר מטיפול אחד. אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות לך. מאחלת לך בשורות טובות ובקרוב!

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה