תוצאות MRI והשפעתם על המלצה לניתוח

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

06/07/2015 | 09:10 | מאת: שרון

בשל סיפור משפחתי אצל האם בגיל מבוגר (ללא גנים בעלי סיכון) התחלתי מעקב ובביופסיה שנערכה לי טרם הMRI נמצאה היפרפלזיה אטיפית לובולרית בשד ימין. למרות שהממצא לא ממאיר הכירורג המליץ לנתח ולהוציא את הממצא בFNL LUMPECTOMY אך טרם הניתוח הפנה לMRI שד. התוצאה בסיכום היא "ממצאים כתמואר חלקם שפירים וחלקם בסבירות גבוהה לשפירות BI RADS3". אני מאוד לא הייתי רוצה לעבור ניתוח כרגע. האם תוצאת הMRI עשויה לבטלו בשלב זה? אם יתכן וכן אגש לחוות דעת נוספת.

06/07/2015 | 10:54 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, היפרפלסיה אטיפית לובולרית (ALH), הנו ממצא המעיד על סיכון מוגבר לסרטן השד. בשל כך יש לעבור הדמיה שנתית ובדיקת כירורג שד תקופתית (בין פעם לפעמיים בשנה). ניתן לעקוב באופן עקרוני אחר ממצא מסוג זה כאשר אין גוש נמוש בבדיקה, ובממוגרפיה או MRI הממצא תואם את האבחנה ההיסטולוגית. לפי תקציר ה - MRI ששלחת איני יכול לקבוע אם כך הוא הדבר. מציע להתייעץ עם הכירורג לגבי תוצאות ה- MRI. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד