תדירות בדיקות ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

11/09/2016 | 15:07 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 44, אם ל - 3. לפני 5 שנים אחותי שהיתה בת 33 חלתה בסרטן הכבד, ללא גרורות, בהריון עם בנה הראשון. לא היה כל סימן למחלה לפני ההריון, זה התגלה בעקבות כאבים עזים בחודש התשיעי. כיום היא בטיפול ביולוגי. לפני מחלתה של אחותי נהגתי לעשות בדיקה אצל כירורג שד פעם בשנה וממוגרפיה+ א"ס אחת ל 3 שנים. אחותו של אבי חלתה בסרטן שד בגיל 50 לערך, החלימה ובגיל 80 נפטרה מסרטן אחר. אמה, חלתה בסרטן ריאות בגיל 70 + ונפטרה. לאחר שאחותי חלתה המליץ לי כירורג שד לעשות ממוגרפיה אחת לשנה אם כי אין כל קשר בין סוג הסרטן שלה לסרטן שד. החלטתי לשמוע לעצתו. השאלה הנשאלת היא מדוע עלי לעשות את הבדיקה הזו פעם בשנה כאשר אין קרובת משפחה מדרגה ראשונה שחלתה בסרטן השד. והאם לבדיקת ממוגרפיה פעם בשנה יש נזקים לטווח ארוך בגלל הקרינה ? תודה יעל

12/09/2016 | 17:54 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, תדירות ממוגרפיה נקבעת ע"פ מספר פרמטרים. בהעדר סיפור משפחתי חזק ניתן לבצע ממוגרפיה אחת לשנתיים. אם בממוגרפיה מצויין כי מבנה השד צפוף, מומלץ לבצע את הבדיקה אחת לשנה. קיים סיכון קרינה מזערי אך לא אפסי בביצוע ממוגרפיה ולכן מומלץ בחום לבצע ממוגרפיה ע"פ ההנחיות. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

13/09/2016 | 09:23 | מאת: יעל

תודה. והאם הסיפור המשפחתי שלי מוגדר כ"חזק"? האם מבנה השד מספיק כדי לקבוע את תדירות הבדיקה? יעל

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד