הוצאת 6נגועות ו-17 לימפות מסביב להן וגוש בבית השחי

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

14/12/2015 | 20:29 | מאת: דבי

גוש כ-2 ס"מ בבית השחי 12.1914 מאז נישאר לי כאב באיזור המנותח בבית השחי כאילו השאירו לי שם צבת צובטת מידי פעם היד מתנפחת והאצבעות וכואב לי להרים מעבר למשקל של 400 גרם.ביקשתי לנתח המקום לביטול הכאב ענו לי בלתי אפשרי גם האונקולוגית וגם נורולוג..הומלץ לי גרב לוחצת אני עדיין מקבלת לאורך היד כשמתאמצת כאב לכל אורך היד כמו חוטים חוטים ..........וכבר שנה לאחר הניתוח האם זה רגיל ומה הפתרון עיסוי לימפטי היטיב רק לאותו הרגע ותו

16/12/2015 | 16:58 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום דבי, השאלה אינה מופיעה בצורה מלאה באתר אך ממה שהצלחתי להבין את סובלת מכאבים באיזור הניתוח בבית השחי. זוהי תלונה שכיחה מאד לאחר ניתוחים מסוג זה ולא תמיד יש מענה הולם. אני ממליץ קודם כל להבדק על ידי כירורג שד ובאין ממצא בבדיקה ובהדמיה, יש לשקול לפנות למרפאת כאב. ציינת כי עיסוי לימפטי עוזר ולכן סביר להתמיד עם טיפול זה. בהצלחה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד