סרטן השד - בלוטות לימפה נגועות

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

17/11/2015 | 19:11 | מאת: ליאור

ערב טוב ד"ר הופמן בת 52 ברקע IDC הורמונלי, הר 2 שלילית, 8 חוד" טיפול נאו אדגובנטי. בניתוח הוסר גוש 2 סמ (התכווץ מ 4 ס"מ ) + 5 בלוטות . בלוטות הלימפה נבבדקו במהלך הניתוח ולא נמצאו בהן תאי סרטן . להפתעתי לאחר כשבועיים קיבלתי תשובה ש 4 מהבלוטות נגועות בתאי קרצינומה "בקבוצות קטנות " 1 נקיה. שאלתי = האם אני צפוייה לניתוח נוסף להסרת בלוטות לימפה נוספות ? איך יתכן שהגידול בשד הגיב לטיפול הורמונלי והבלוטות כפי הנראה לא הגיבו כלל ? תודה מראש על תשובתך ליאור

21/11/2015 | 22:15 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום ליאור, על מנת לענות לשאלתך הראשונה עלי לדעת האם בוצעה כריתה מלאה של בלוטות הלימפה axillary lymph node dissection או כריתת בלוטות הזקיף בלבד sentinel lymph node biopsy. כמו כן, מה גודל הגרורות שנמצאו בבלוטות הלימפה? במקרה ומדובר בתאים בודדים ניתן לעתים להסתפק בקרינה מכוונת לאקסילה (בית השחי) בלבד. החלטה מסוג זה נלקחת בד"כ בידי צוות רב-תחומי של כירורגים ואונקולוגים. לגבי שאלתך השנייה – סביר להניח שכמו שהגידול הראשוני בשד הגיב בצורה חלקית, כך גם תאי הסרטן באקסילה הגיבו באופן חלקי. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד