המלצה לבדיקות ביופסיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

20/11/2019 | 20:26 | מאת: סיון

שלום, הומלץ לי על ביצוע בדיקת ביופסיה מסוג punch באזור הפטמה. האם ידוע על מקום בארץ שמבצע את הבדיקה הזאת? רצוי באזור המרכז. לרופאים בקופ"ח מכבי אין מידע על הנושא הזה. בנוסף הציעו גם בדיקת confocal microscopy בתל השומר. האם הבדיקה הזאת מוכרת ויעילה? 2 הנושאים נמצאים בתהליך בירור פרטים. תודה

הי סיון, ביופסיה כזו היא בעצם לקיחה של מקטע קטן מהעור - כלומר שטחית יחסית. מתבצעת בהרדמה מקומית. הכי נפוץץ שמבצעים אותה רופאי עור או פלסטיקאים, גם כירורגים לפעמים. (בד"כ במרפאה). לא מוכר לי הנושא השני שהצגת, אני אברר על כך. בריאות שלמה (את יכולה לפנות למרכז מירב בתל השומר לפרטים וזימון) ומוזמנת אלי למרפאה אם תרצי.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד