הקשר שבין הקטנה לסרטן

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

31/10/2019 | 09:14 | מאת: הקטנת שד

שלום ד"ר, בת 65 שוקלת ניתוח הקטנת שד מסיבות בריאותיות - כאבי צוואר, כתפיים, גב... רציתי לשאול האם יש קשר בין ההקטנה לבין סרטן שד. יש לי 2 חברות שעברו הקטנה האחת קיבלה סרטן שד לאחר 3 שנים הדנייה לאחר 10 שנים. שאלה נוספת - בד"כ בריאה, לא מעשנת האם ניתוח והרדמה לא מסוכנים בגיל כזה. לתשובתך אודה

שלום רב, לא ידוע לי שהקטנת השד היא גורם סיכון לסרטן שד. להיפך - ככל שיש פחות רקמת שד יש פחות סיכון סטטיסטי לחלות בסרטן שד. נשמע שהעובדה ששתי חברותיך חלו היא צירוף מקרים מצער. לגבי השאלה השניה - נכון שזה לא פשוט לעבור ניתוח בגיל 65, אבל זה תלוי בבריאות האישית ואם המצב הכללי טוב אז זה בטוח מספיק. בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד